O bancă din Moldova își atenționează clienții despre tentative de sustragere datelor personale prin email

Wombat_Phishing2015

În urma mai multor sesizări de atacuri de tip phishing, „Moldova-Agroindbank” își atenționează clienții să nu dea curs mesajelor primite prin poşta electronică (e-mail), prin care li se solicită să introducă datele de acces la conturile din Internet-banking. Banca susține că nu a trimis şi nu va trimite, sub nici un pretext, mesaje pe e-mail către clienţii săi: de verificare, de autentificare în sistemul Internet-banking.

Pentru a nu deveni victima unui asemenea atac banca atenționează asupra următoarelor:

# Accesul la sistemul Internet-Banking al MAIB se efectuează doar de pe site-ul oficial al băncii www.maib.md.
# Nu introduceți datele Dvs de acces la Internet-Banking pe alte site-uri, chiar dacă acestea au interfața identică cu Internet-Banking al MAIB.
# Dacă aţi sesizat că aţi introdus deja datele de acces pe un asemenea site, trebuie să accesați imediat contul Dvs de Internet-banking prin intermediul site-lui oficial al băncii www.maib.md şi modificați parola de acces pentru a împiedica persoanele cu intenții ilegale/frauduloase să acceseze contul Dvs.
# BC “Moldova-Agroindbank” SA reamintește clienților săi că banca nu solicită în nici o situație, informații confidențiale prin email (Login ID, parola, date aferente cardului bancar, ş.a.);

Vedeți exemplu de e-mail trimis către clienți. Sursa: twitter.com/SanduCoica

 

Photo Credit: Banca Mea
Photo Credit: Banca Mea

Notă: Phishing reprezintă o formă de activitate frauduloasa/criminală care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine