Studenții de la UTM au devenit câștigătorii unui concurs de electronică organizat la Iași

20160422_144401-1030×579
Foto:UTM

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a avut loc concursul de microcontrolere, microsisteme și aplicații „Mihail Konteschweller”, care a fost câștigat de Ștefan Maimescu – student în anul III la UTM.

Ștefan Maimescu este student în anul III la specialitatea „Microelectronică și nanotehnologii”, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică de la UTM. Îndrumat de dr. hab., prof. univ. Oleg LUPAN, el a prezentat un Dispozitiv multisenzor pentru gaze cu multiple implementări inovative, apreciat cu cel mai înalt calificativ – locul I în concurs și Premiul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”. De asemenea, dispozitivul a fost apreciat cu premii speciale de către cinci companii din România: ContinentalAutomotive, Infineon, Microchip, Mobilservice, Siliconservice.

Un alt produs inovativ prezentat de echipa UTM a fost „Platforma mobilă OMNI” prezentată de Nicolae Butnari și Dumitru Parascan – studenți în anul III la specialitatea „Microelectronică și nanotehnologii, care a fost apreciată cu un Premiu special și o Diplomă de mențiune acordate de compania Continental Automotive.

 

diploma-Continental-1030x728

Aflat la cea de-a VII-a ediție și structurat pe două secțiuni: aplicaţii ale microcontrolerelor/microsistemelor şi respectiv proiectare de structuri de microcontrolere, concursul a întrunit 23 de echipe delegate de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Politehnica” din București, Academia Militară Tehnică din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași și Universitatea Tehnică a Moldovei, care a fost prezentă cu trei echipe reprezentând Catedra Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine