(foto) Au fost alese cele mai bune fotografii din lume. Iată câștigătorii Sony World Photography Awards 2016

The Glue Boys
Foto:ephoto.sk

Competiţia celor mai buni fotografi din lume a atras în acest an un număr record de înscrieri (230.103). Câștigătorii Sony World Photography Awards 2016 au fost desemnați, săptămâna trecută, de către World Photography Organisation. Atât imaginile câștigătoare cât și locurile secundare vor fi prezentate în cadrul expoziției de la Somerset House, Londra, în intervalul 22 aprilie – 8 mai.

În cadrul concursului, juriul i-a acordat premiul „Fotograful Anului L’Iris d’Or” fotojurnalistului Iranian, Asghar Khamseh. Lucrarea a fost aleasă din selecțiile câștigătoare a celor 14 categorii Professional. „Fire of Hatred” este o serie de portrete care înfățișează victimele atacurilor cu acid, dându-le acestora oportunitatea de a se face auziți. Premiul de 25.000 de dolari acordat lui Khamseh a fost anunțat la ceremonia de decernare a premiilor SWPA, în Londra. Acesta fost premiat alături de câștigătorii și finaliștii celor 14 categorii Professional, scrie site-ul român Blog de fotografie.

Photo Credit: blogdefotografie.ro

În cadrul ceremoniei, World Photography Organisation i-a acordat lui Kei Nomiyama (Japonia) distincția „Open Photographer of the Year” și un premiu de 5.000 de dolari. De asemenea, au fost anunțați câștigătorii titlurilor Youth și Student Focus Photographer of the Year. Toți câștigătorii au fost premiați cu echipamente digitale Sony de ultimă generație.

Câștigătorul categoriei Open – Kei Nomiyama, Japonia

Lucrarea „Enchanted Bamboo Forest” de Kei Nomiyama a fost selectată ca cea mai bună  fotografie din lume, de un juriu condus de Jael Marschner, fostul editor de imagine al Time Out London/Sunday Times Travel. Fotograful a primit un premiu de 5.000 de dolari în cadrul ceremoniei din Londra.

Nomiyama, doctor în Chimia Mediului la Universitatea Ehime din Japonia,  este atras de fotografierea vieții sălbatice și de a celei subacvatice. Fotografia lui a fost realizată în munții Insulei Shikoku și surprinde licuriciul Luciola parvula la începutul sezonului ploios. Fotografia a fost selectată dintre cei zece câștigători de categorie Open anunțați pe data de 29 martie.

Competiția Open a fost deschisă tuturor fotografilor și a presupus înscrierea unei singure fotografii.

Photo Credit: pixinfo.com

Câștigătorul categoriei Youth – Sam Delaware, SUA

Portretul surorii fotografului i-a adus tânărului student de 18 ani Sam Delaware titlul de Youth Photographer of the Year. Născut în Freeport, Maine, Delaware acesta urmează cursurile școlii Angwin din California. Delaware este un fotograf autodidact și fotografiază de la vârsta de 12 ani.

Fotografia câștigătoare a fost selectată din cele trei lucrări câștigătoare de la categoria Youth, anunțați pe data de 29 martie. Competiția Youth este deschisă tuturor fotografilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani.

Photo Credit: blogdefotografie.ro

Câștigătorul competiției Student Focus

Sofia Jern, în vârstă de 23 de ani, studentă la Universitatea de Științe Aplicate Novia din Finlanda, a obținut premiul de fotograful anului la categoria Student Focus. Aceasta a obținut echipamente de fotografie Sony în valoare de 30.000 de euro pentru universitatea la care studiază, la ceremonia de decernare a premiilor din Londra. Lucrarea câștigatoare a Sofiei Jern urmărește viețile „băiețiilor de lipici”, tineri consumatori de droguri care evadau din realitatea străzilor din Kitale, Kenya.

Photo Credit: ephoto.sk

Lista completă cu imaginile câștigătoare la categoria Professional

Photo Credit: s1.ibtimes.com
Photo Credit: newtnote.com
Photo Credit: newtnote.com
Photo Credit: media.guim.co.uk
Photo Credit: i2.web.de
Photo Credit: media.guim.co.uk
Photo Credit: img.nzz.ch
Photo Credit: img.nzz.ch
Photo Credit: mg.nzz.ch
Photo Credit: img.nzz.ch
Photo Credit: img.nzz.ch
Photo Credit: img.nzz.ch
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine