Evenimente la care să mergeți marți, 26 aprilie

JNAAU88O7N

Începeți această săptămână în ritm activ și mergeți la cele mai interesante evenimente din oraș. Iată recomandările noastre.

#1. Masa rotundă: „Asigurarea echilibrului de gen în mass-media şi mediatizarea femeilor migrante”

Asociaţia Presei Independente (API) vă invită la masa rotundă „Asigurarea echilibrului de gen în mass-media şi mediatizarea femeilor migrante” care va avea loc marţi, 26 aprilie 2016, cu începere de la ora 11.00, în sala de conferinţe a Hotelului Jolly Alon (mun. Chişinău, str. Maria Cebotari, 37). În cadrul mesei rotunde, va fi prezentat raportul de analiză calitativă a conţinutului editorial a 30 de instituţii mass-media (posturi tv şi radio, site-uri/portaluri, agenţii de presă, ziare), beneficiare ale Programului de susţinere a mass-mediei în asigurarea egalităţii de gen. De asemenea, vor fi dezbătute unele aspecte ale autoevaluării jurnalistice prin prisma dimensiunii de gen şi recomandările experţilor pentru echilibrarea discursului de gen al instituţiilor mass-media. Detalii despre eveniment aflați și pe pagina de Facebook.

 

#2. Ringul poeților (IV)

La Facultatea de Litere a USM, de la ora 11:00 începe Ringul poeților. Dacă vrei să-i vezi în acțiunea pe Emilian Galiacu-Păun, Alexandru Vakulovski, Ana Rapcea și Victor Țvetov, ești invitat la eveniment. Publicul va alege un câștigător. Detalii despre eveniment puteți afla și pe Facebook.

 

#3. Ziua mondială a Proprietății Intelectuale #worldipday

În fiecare an, pe 26 aprilie, statele-membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) sărbătoresc Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, subliniind astfel rolul proprietăţii intelectuale în dezvoltarea economică, culturală şi socială a tuturor statelor lumii. Sărbătoarea se marchează din anul 2000, iar 26 aprilie reprezintă ziua în care a intrat în vigoare Convenţia de constituire a OMPI (1970). Genericul proclamat de OMPI pentru anul 2016 este Creativitatea în mediul digital: Redefinirea culturii. Evenimentul începe la ora 14:00 la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova. Detalii vedeți aici.

 

#4. Angela Dendiu la Clubul Impresii din viață și cărți

De la ora 14:00 la Biblioteca Hașdeu, ești invitat să o cunoști pe Angela Dediu, protagonista Clubului de elite „Impresii din viață și cărți”, fostă dansatoare în ansamblu JOC. Detalii despre eveniment aflați aici.

 

#5. Plecăm ori rămânem? Discuție socială

Să plecăm din Moldova sau nu? Asta-i întrebarea. Tot mai mulţi tineri pleacă. Pleacă să învețe, pleacă să lucreze. Unii revin, alţii rămân acolo. Cele mai bune minţi pleacă şi-şi fac o carieră departe de casă. Cei care revin spun că vor o schimbare până dau cu capul în gardul indiferenţei şi a corupţiei locale. Cum facem să schimbăm ceva, sau schimbările acasă ţin de domeniu SF?  Moderator rămâne Parazitul Proletar. Vino şi împarte experienţa şi părerile tale cu alţii la un club de discuţii. Intrare liberă. Evenimentul începe la ora 19:00 și are loc la MadMan’s Pub. Urmărește evenimentul și pe Facebook.

 

#6. Mevv Acoustic

Începând cu ora 19:00, în incinta Teatrului Alexei Mateevici continuă campania Mevv Acoustic cu un nou spectacol live. Cheamă-ți prietenii și începe săptămâna altfel, într-o atmosferă familiară (acoustică) marca Mevv. Detalii despre eveniment găsiți pe iticket.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine