(video) Cea mai veche lege alimentară din lume a împlinit 500 de ani: Legea Purității Berii

beer500
Foto:www.yahoo.com

La 23 aprilie 2016 s-au împlinit 500 ani de când ducele Wilhelm al IV-lea al Bavariei a emis Legea Reinheitsgebot, adică Legea purității, care stipula că pentru producerea berii nu pot fi folosite decât patru ingrediente: apă, malț și hamei (drojdia a fost menționată mai târziu). Astfel, legea purității, elaborată în 1516, este cea mai veche lege alimentară din lume, care mai este încă valabilă.

Până în ziua de astăzi, Legea Reinheitsgebot din 1516 nu a pierdut din relevanță, berea germană continuă să fie produsă doar pe bază de malț, hamei, drojdie și apă, fără arome artificiale și aditivi.

De Ziua națională a berii, toți producătorii de bere din Germania desfășoară numeroase evenimente și festivaluri în întreaga țară. Există activități pentru toți iubitorii de bere: fie că decizi să zbori cu balonul cu aer cald alături de producătorii de bere, sau să fii ghidat de un expert într-o fabrică de bere sau pur și simplu încerci un nou tip de bere- în această primăvară  ai ocazia să le încerci pe toate!

 

Photo Credit: Ingolstadt Tourismus
Photo Credit: Ingolstadt Tourismus

Pentru a marca această aniversare, în perioada 22-24 aprilie, la Ingolstadt, orașul din Bavaria, unde a fost promulgată legea, oaspeții au avut parte de un program de divertisment cu jongleri, trupe de muzică și de asemenea, s-au admirat costumele tradiționale. Pentru a afla mai multe despre producerea berii, oaspeții au avut ocazia să viziteze hall-ul cu cisterne istorice în care era depozitată berea. Copiii au putu între timp să asculte povești, să deseneze și  să participe la turnee medievale. La acest festival, cu ocazia aniversării,  berea pură a fost degustată din halbe jubiliare, anunță site-ul oficial al evenimentului. 

Pentru a afla mai multe despre procesul de fabricare a berii, în special după tehnologia germană, puteți consulta site-ul oficial dedicat aniversării de 500 ani de la promulgarea legii purității. 

Text de Silvia Țenchiu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine