11 evenimente pe care să nu le ratezi sâmbătă, 23 aprilie

C9DBABA6EC

Weekendul își dă startul în forță cu evenimente frumoase pe care nu trebuie să le ratăm. Iată recomandările noastre.

#1. Salubrizarea parcului Zaikin

Asociaţia „Oberliht” organizează o acţiune de salubrizare a parcului Zaikin, sâmbătă, 23 aprilie, cu începere de la ora 9:00. Organizatorii vă recomandă să veniți îmbrăcați în haine de lucru, instrumentele și materialele necesare vor fi furnizate de Asociația Oberliht, cu suportul comunităţii din jurul parcului. Pentru ziua de sâmbăta se organizează un program întreg de activităţi care acompaniază entuziasmul vostru de a contribui la crearea unui oraş mai amiabil pentru locuitorii acestuia, după cum urmează:
9:00 – Salubrizarea Parcului Zaikin
12:00 – Picnic pentru participanţi
13:00 – 17:00 Tîrg de seminţe şi flori

Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#2. Book Club with William Dickson 

Dacă vreți să vă îmbunătățiți engleza conversațională alăturați-vă clubului de lectură împreună cu William Dickson la American Language Center (str. Ion Creangă 16/2). Evenimentul începe la ora 12:oo. Intrarea este liberă. De data asta se va citi „Waiting for the Miracle” de Lara Vapnyar. Vedeți mai multe detalii pe Facebook.

 

#3. Școala de succes: „BUSINESS ÎN ARTĂ”

La Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” se organizează o sesiune de discuții despre artă ca fiind un domeniu ce-ți poate aduce bani. Ce vei face aici?
1. Te odihnești la o discuție deschisă cu cei ce știu deja cum funcționează arta.
2. Afli despre artă, și domeniile care îți pot aduce bani.
3. Cunoști personalități care îți vor vorbi despre obstacolele și reușitele lor.
4. Vizitează unul dintre cele mai neordinare locuri al orașului nostru. Anexa nr 1. (multitudine de graffiti, și un spațiu relaxant pentru tineri.)

Speakeri:
1. Alexandrin Buraga
2. Ioana Ciobanu
3. Olga Guțî

Evenimentul începe la ora 14:oo. Intrarea este liberă. Detalii vedeți și pe Facebook.

 

#4. Teatru sub BEC

Ești o persoană creativă? Te fascinează lumea teatrului și ai vrea să simți pe pielea ta cum e să fii actor? Pe 23 aprilie 2016, ora 15:00, în incinta Palatului Feroviar (holul sălii mici), vino la Teatru sub BEC, un training de actorie.

Petrece William Shakespeare Day, la cea de-a 400-a aniversare într-un mod inedit:
• Încercînd tehnicile de relaxare practicate de actori după culise
• Exersînd în arta vorbirii
• Efectuînd exerciții ritmice ca la repetiții
• Lucrînd cu obiectele imaginare.
• Privind un masterclass în crearea unui un studiu (etude) teatral

Tinerii speakeri și traneri (studenți și absolvenți al facultății de teatru) îți vor agita și stimula cele 3 abilități de bază în practicarea actorie: Atenția, Memoria, Imaginația. Donații binevenite opționale: 30 lei. Detalii despre eveniment afli și pe Facebook.

 

#5. Dungeons & Dragons Exhibition Game

În acest weekend amatorii de jocuri și-au propus să ducă mediul de gaming în sfera offline și să-și amintească de vechiul Dungeon Dragons. Dacă sunteți interesați, sunteți invitați să vă alăturați comunității la o petrecere tematică.

Sesiunea de joc va avea loc sâmbătă, la Press Start (str. București 67) începând cu ora 14:00. Aceasta va fi găzduită în limba engleză, pentru a le fi comod atât vorbitorilor de română cât și celor de engleză.

Vor fi șase jucători, iar dacă vrei să fii printre ei trebuie să trimiți un mesaj celor de la Games Moldova. Spectatorii sunt încurajați să vină, de asemenea. Detalii afli pe #diez.

 

#6. Face to Face

Echipa de inițiativă The Changers organizează evenimentul „Face to Face”, scopul fiind încurajarea socializării față în față cu prietenii virtuali. Dacă și tu ai prieteni pe rețelele de socializare pe care nu îi cunoști sau pe care încă nu i-ai văzut în realitate, asta-i șansa ta! Conceptul evenimentului: să comunici cu persoanele pe care le ai în lista de prieteni de pe Facebook, dar cu care nu ai vorbit niciodată. După o serie de activități, va urma un concert în aer liber. Intrarea este gratuită! Evenimentul are loc în Parcul Dendrarium de la ora 14:00. Vedeți aici detalii.

 

#7. Expoziție + Workshop cu Geta Bagheta

PATH vă invită la o expoziție la Facultatea de Arte Plastice și Design de la UPS Ion Creangă, începând cu ora 15:00. pentru a putea admira lucrările tinerilor noștri talentați, cât și pentru a participa la un workshop cu Geta Bagheta. În cadrul acestuia, veți avea posiblitatea să aplicați abilitățile Dumneavoastră, în realizarea unei felicitări handmade, utilizând tehnici mixte de pictură în acuarelă. De asemenea, Crista Chirilov – deținătoarea paginii de facebook Frosea’s Tattoo Moldova, vă va răsfăța cu un tatuaj henna gratuit. Taxa de participare este de 50 lei. Detalii aflați pe Facebook.

 

#8. Saturday workshop – Start your own business

La American Language Center se organizează un workshop cu Ana Maria Cojocaru, absolventă Angry Business și deținătoarea magazinului Eclair Shop. Ea va vorbi despre experiența ei despre antreprenoriat și va oferi sfaturi pentru tineri care plănuiesc să deschidă o afacere. Intrarea este liberă. Evenimentul începe la ora 16:00. Detalii puteți vedea pe Facebook.

 

#9. UITe Mafia Club : XCI (Mortdecai Edition)

Mafia este un joc social prin intermediul căruia îți dezvolți capacitățile analitice și controlul propriilor emoții. Se va juca după reguli profesioniste, dar se vor lua în considerare persoanele care nu au mai jucat sau au o experientță limitată. Evenimentul are loc la CocaBean Cafe și se începe la ora 17:00. Dress code: Mustăți. Vedeți aici detalii.

 

#10. De Ionesco la Ionesco: ,,Cântăreaţa cheală”

Spectatorii teatrului Eugene Ionesco, vor putea urmări piesa ,,Cântăreaţa cheală” de Eugene Ionesco, în regia lui Slava Sambriş. „Cântăreaţa cheală” este piesa cu care, acum 25 de ani, Teatrul Eugene Ionesco îşi deschidea prima stagiune ca Teatru de Stat. Spectacolul a fost regizat de Petru Vutcărău şi a devenit o carte de vizită a Teatrului, acea piatră de temelie pe care teatrul şi-a construit glorioasa carieră.,,Cântăreața cheală” a fost jucată pentru prima dată în mai 1950 în Franța și, după un număr mare de interpretări, a devenit una dintre cele mai jucate piese din lume. Detalii vedeți aici.

 

#11. BARBĂ PARTY Vol. II by Korovva and Lisnic BarberShop

În seara de sâmbătă, 23 aprilie, te invităm la cea de-a doua ediție a Petrecerii Bărboșilor, și o vom celebra alături de inițiatorul primului barbershop din țară Constantin Lisnic. Programul evenimentului include multe suprize pentru bărboșii de la petrecere, dar și pentru ceilalți oaspeți! În primul și primul rând, vei putea desena și scrie orice dorești pe peretele creativ al Korovvei! Mai mult, vei obține și o reducere frumoasă din partea Lisnic BarberShop la diverse servicii din partea frizeriei bărbaților adevărați! Dacă vei dori, vei putea și procura tricouri mai bărboase pentru jumătatea ta sau pentru un prieten mai haios! Seara va fi inundată de culori, proiecții mai cu mustăți și perciune, iar ceimai norocoși, ca de obicei, vor savura și din vinul din partea casei. De asemenea, pe parcurs îți vom aduce și detaliile unei competiții frumoase pentru bărboși, concurs gândit împreună cu Lisnic BarberShop. Ușile sunt deschise de la 21:30, iar petrecerea propriu-zisă va începe puțin mai târziu. Detalii vedeți și pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine