Securitatea cibernetică sau admirarea naturii. Iată care sunt cele mai interesante discipline școlare din lume

P1080766
Foto:BlackBerry PlayBook

Ne-am obișnuit cu matematica, biologia sau fizica, obiecte școlare care sunt predate în majoritatea școlilor din lume, însă sunt state unde elevii studiază obiecte pe cât de stranii, pe atât de interesante. Mai nou, copii din Japonia au discipline ca „Admirarea naturii”, iar cei din Israel – „Securitatea cibernetică”. Site-ul american Bright Side a selectat câteva dintre cele mai interesante discipline școlare, studiate de elevii din întreaga lumii.

Japonia: Admirarea Naturii

Photo Credit: hedonizem.si

Tot mai prinși în tehnologii, tinerii de azi uită de mediul înconjurător și frumusețile acestuia. Copii japonezi învață, se pregătesc pentru acasă și susțin examene la obiectul „Admirarea naturii”, a cărui scop este de a învăța tinerii să aprecieze natura. Această oră include și referințe din biologie sau ecologie, obiecte care sunt studiate și în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Bașchiria: Apicultura

Photo Credit: hedonizem.si

Peste 100 de școli din Bașchiria au spații special amenajate pentru albinărit. În cadrul acestor ore, elevii învață cum să îngrijească albinele, dar și să recolteze mierea. La notare, profesorii țin cont de dibăcia, atenția și precizia copiilor.

Israel: Securitatea cibernetică

Photo Credit: cdn.timesofisrael.com

Este cunoscut faptul că tehnologia este prezentă în viața copiilor, încă de la o vârstă foarte fragedă. Pe cât de multe posibilități oferă acest domeniu, pe atât de multe probleme poate crea, iar asta dacă nu respectăm câteva dintre normele pe care le impune acesta. Pentru a garanta siguranța, dar și comportamentul adecvat a elevilor, în orarul instituțiilor de învățământ din Israel se regăsește și materia „Securitatea cibernetică”. În cadrul acestor ore, tinerii sunt învățați cum să se comporte pe rețelele sociale, cum să răspundă la comentarii sau cum să scrie pe blog. De asemenea, o atenție deosebită este acordată dependenței copiilor de jocurile video.

Armenia: Dansul folk

Photo Credit: armenianfoodfair.com

Armenii se mândresc cu mai mult de 1 500 de dansuri indigene, fiecare dintre ele descriind istoria și cultura țării. Începând din anul 2013, ora de Dans Falk a fost inclusă ca materie obligatorie în curriculum școlar.

Australia: Ora de surfing

Photo Credit: pbs.twimg.com

Doritori de a-și păstra titlul de „stăpânii surfingului”, australienii au inclus predarea acestui sport în școlile lor. Această disciplină a fost introdusă și în școlile din Hawaii.

SUA – Descoperiri geografice

Photo Credit: Bright Side

După finisarea acestui curs, elevii au sarcina să inițieze propria lor invenție. După o perioadă de cercetare, fiecare își prezintă proiectul în fața colegilor și profesorului, după care aceștia sunt notați criteriul de originalitate și creativitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine