Alina Zotea a votat un amendament care recunoaște anexarea Crimeei. Explicațiile deputatei

alinazotea
Foto:Alina Zotea

De dimineață Facebook-ul a început a vorbi despre votul „împotrivă” dat de Alina Zotea pentru amendamentul patru din rezoluția privind „pachetul de sancțiuni în cazul Nadiei Savcenko”. În scurt timp deputata a venit cu reacții.

Amendamentul propus prevedea ca în textul rezoluției să fie introdus cuvântul „ilegală” în sintagma „anexarea Crimeii de către Federația Rusă”, scrie UNIMEDIA. 

De menționat este că printre cei care au votat împotrivă se regăsesc doi deputați polonezi, unul din Italia și reprezentanta țării noastre, Alina Zotea.

 

PC; Eugen Luchianiuc
PC: Eugen Luchianiuc
PC: Eugen Luchianiuc
PC: Eugen Luchianiuc

În scurt timp Alina Zotea a venit cu o reacție:

„Nu mă aştept ca pretinşii „jurnalişti”, bloggeri sau comentatori de orice şi oricine, să aibă răbdarea de a cerceta faptele integral şi onest, la fel cum nu mă aştept să gândească dincolo de senzaţional, scandalos şi alte titluri care aduc vizualizări gratuite. Explicaţiile de mai jos nu sunt pentru aceştia. Nu le vor înţelege.

Înainte să ajungă în dezbaterea plenului, Amendamentul 4 a fost discutat în Comisia de migraţie, refugiaţi şi persoane strămutate din care fac parte. În urma discuţiilor, s-a luat decizia respingerii acestuia, întrucât prevederile acestuia sunt redundante. Rezoluţia finală enunţa deja în mod explicit şi fără echivoc anexarea ILEGALĂ a Crimeiei de către Federaţia Rusă.

În mod evident, am votat PENTRU Rezoluţia finală cu privire la preocupările Consiliului Europei referitoare la persoanele sechestrate și capturate în timpul conflictului din Ucraina, document care, repet, stipulează clar anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia” scrie pe pagina e Facebook, deputata Alina Zotea.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine