(video) Chișinău: Îmbrânceli, înjurături și amenințări cu cei care spală mașinile în râul Bîc

bic
Foto:Captură video

Îmbrânceli, înjurături și amenințări pe malul râului Bîc din Capitală. De asta au avut parte inspectorii de mediu pe data de 21 aprilie, în timpul unei inspectări pe malul râului Bîc de pe strada Calea Basarabiei din Chișinău.

Deși problema spălării mașinilor pe malul râului este una foarte veche, nici până în prezent nu a fost soluționată totalmente, în ciuda amenzilor pe care le primesc proprietarii mașinilor, iar făptașii, cei care obțin profit din această deprindere, foarte rar sunt amendați din cauza lipsei actelor de identitate asupra lor sau reușesc să fugă.

potrivit reprezentanților serviciului piscicol, starea ecologică a râului Bîc nu este una tocmai bună, iar detergenții utilizați la spălarea autovehiculelor înăspresc calitatea apei, care ulterior ajunge în fluviul Nistru, înregistrându-se și o mortalitate printre resursele biologice acvatice.

În rezultatul inspectării, au fost încheiate 4 procese verbale, cu aplicarea amenzilor în mărime totală de 2.600 lei, conform art. 109 (3) al Codului Contravențional pentru spălarea vehiculelor, utilajelor şi ambalajelor în apele naturale, în preajma lor şi în alte locuri neautorizate.

La ridicarea corpurilor delicte spiritele s-au încins și a fost chemată poliția. Toată acțiunea s-a sfârșit la Sectorul de Poliție Nr. 4 din Chișinău, unde agresorilor le-au fost încheiate și alte procese verbale pentru comportamentul lor neadecvat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine