Pavel Filip cere socoteală de la Ministerul Muncii și de la Casa Națională pentru Asigurări Sociale

pavelfilip2
Foto:PC: Pavel Filip

Aproximativ 35 de mii de pensionari, având de la 1 aprilie o pensie nouă mai mare de 1500 de lei, atât cât era plafonul pentru suportul financiar, s-au pomenit în situația că nu pot beneficia de acest suport financiar de stat, iar venitul lor după indexare este mai mic în mediu cu aproximativ 60 de lei în acest context Pavel Filip a cerut ca acest subiect să fie inclus în ordinea de zi.

„Știți că de la 1 aprilie a fost indexată pensia cu aproximativ 10 la sută. Este bine că sute de mii de pensionari au beneficiat de această creștere, dar totodată este regretabil că un număr de aproximativ 35 de mii de pensionari, având o pensie nouă mai mare de 1500 de lei, atât cât era plafonul pentru suportul financiar, s-au pomenit în situația că nu pot beneficia de acest suport financiar de stat, iar venitul lor după indexare este mai mic în mediu cu aproximativ 60 de lei, așa precum după am văzut din calcule.

Întrebarea mea este una firească și către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, dar și către Casa Națională pentru Asigurări Sociale: Nu putea fi prevăzută această situație ? Trebuia să așteptăm, să vedem că societatea discută că am comis o scăpare, după care să intervenim și să ne gândim cu rezolvăm această problemă foarte rapid și a trebuit să fac lucrul acesta eu împreuna cu colegii.

Cel puțin eu cred că trebuie să meditați asupra acestui lucru și atunci  când venim cu un proiect de lege să vedem care sunt consecințele și în cazul când vedem că potențial putem avea și scăpări, trebuie nemijlocit să prevedem acest lucru și să eliminăm aceste scăpări înainte de a fi aprobat acest proiect de lege. Pentru că unul din obiectivele care mi l-am propus eu împreună cu Dvs a fost dreptatea socială. Iată că trebuie să spunem că este inadmisibil ca drepturile sociale să fie diminuate nici măcar cu un leu. Atât mai mult că costurile nu reprezintă o sumă atât de impunătoare. ” a spus Pavel Filip.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine