Recomandări de evenimente la care să mergeți marți, 19 aprilie

JZ76N0N5ZH

Săptămâna aceasta ne va aduce multă căldură dar și multe evenimente interesante începând chiar de marți. Diversificați rutina și implicați-vă în viața socială din Chișinău.

#1. Diminuarea fenomenului concentrării în mass-media. Recomandările UE și ale societății civile

Centrul pentru Jurnalism Independent invită jurnaliştii din presa locală și națională, inclusiv din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia la o dezbatere publică cu genericul „Diminuarea fenomenului concentrării în mass-media. Recomandările UE și ale societății civile”. În cadrul evenimentului, experții vor discuta eventuale soluții pentru diminuarea fenomenului concentrării în mass-media, vor analiza recomandarea Consiliului UE referitoare la acest subiect, făcută în cadrul analizei privind implementarea Acordului de Asociere a RM la UE. La fel, va fi pus în discuție setul de recomandări remis de către CJI Președinției, Parlamentului și Guvernului, pentru contracararea fenomenului concentrării. Evenimentul are loc la Summit Events & Conference Center începând cu ora 10:00. Detalii aflați și pe Facebook.

 

#2. ABC-ul Inovație

Programul Națiunilor Unite anunță despre posibilitate de a lua parte la trainingul practic „ABC-ul inovațiilor” despre cum să sporești considerabil veniturile companiei datorită metodelor inovatoare.
Trainingul se va desfășura în incinta hotelulului „Jazz-Hotel”, Chișinău, pe 19-20 aprilie 2016, și va fi condus de Boris Golob, expert în inovații cu peste 15 ani experiență. Pe parcursul a două zile de training veți învăța cum să vă înțelegeți mai bine cumpărătorii, cum să creați inovații pentru care cumpărătorii ar fi dispuși să achite bani, cum să creați o afacere profitabilă și cum să gestionați inovațiile ca să atingeți succes în vânzări. Participanții vor lucra cu studiile sale de caz și exemple universale combinate, trainingul fiind foarte interactiv și practic.Doritorii de a  beneficia de acest training absolut gratuit sunt rugați să completeze formularul de pe site. Detalii aflați și de pe Facebook.

 

#3. Concurs economic studenţesc „Azi STUDENT, mâine ANTREPRENOR”

Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, catedra Management vă invită să participați la a 8-a ediție a Concursului economic „Azi student, mâine antreprenor”. Concursul va avea loc marți, 19 aprilie 2016, între orele 13.00-16.30 la ASEM, Bl. F, Aud. 203. Scopul concursului este dezvoltarea la studenți a abilităților antreprenoriale, a capacității de a lucra în echipă și a creativității. La baza concursului stă mini-jocul antreprenorial „Antreprenorul de fier”. La concurs s-au înscris 15 echipe, a câte 4-5 studenţii. Echipelor li se propune o situaţie (o problemă sau o tehnologie inovatoare). Aceștia, timp de o oră, o dezvoltă şi o transformă într-o idee de afaceri. Detalii aflați și pe Facebook.

 

#4. Atelierul de încondeiere a ouălor

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează în perioada 19 aprilie – 22 aprilie un atelier de încondeiere a ouălor. Sunteți așteptați între orele 11:00 -16:00. Mai multe detalii vedeți pe Facebook.

 

#5. Și tu poți, Reciclează! Seminar național

Seminarul național „Și tu poți, reciclează” este un proiect organizat de către Așociația Obștească „Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău”. Scopul seminarului este sporirea implicării tinerilor în proiecte ecologice. Acesta se va desfășura în două etape, prima etapă fiind 19-20 aprilie 2016 la nivel de municipiu, iar a doua etapă în perioada septembrie – noiembrie 2016, la nivel național, în orașele Ialoveni, Tighina, Comrat, Hîncești, Călărași, Bălți, Soroca, Orhei. Prima etapă va include, în primul rând, lecții teoretice și, desigur, practică – mai apoi participanții vor avea parte de lecțiii interactive și ateliere de lucru (MASTER CLASS). Program: 19 aprilie, ora: 15:30-17:00; 20 aprilie, ora: 15:30-18:00; Locația: Universitatea Academiei de Științe a Moldovei. Str. Academiei 3/2; Detalii vedeți pe Facebook.

 

#6. Debate „Big Brother”

GEN Moldova împreună cu Generator Hub vă invită la o dezbatere cu privire la Legea BIG BROTHER, care prevede modificarea Codului Contravențional și a unui șir de legi ce țin de gestionarea datelor cu caracter personal prin introducerea unor obligații pentru operatorii de Internet prin care aceștia vor fi obligați să filtreze și să arhiveze traficul ce trece prin propria rețea, dar și să blocheze IP-urile serverelor, pe care sunt stocate diferite site-uri.

Obiectivele dezbaterii:
1. Familiarizarea cu legea, claritatea și înțelegerea mai bine a legii denumite Big Brother
2. Poziția părților implicate
3. Impactul legii asupra antreprenorilor

Data/Ora: 19.04.2016, 18:00. Locul desfășurării: Generator Hub, bd. Ștefan cel Mare 202, Kentford bl.2, etajul 4. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#7. Cinematograful politic: Speculation Nation

Acest film continuă programul de proiecții de la Apartamentul Deschis sub genericul Cinematograful Politic ce își propune să abordeze conflictele economice și politice ale zilei de azi, criza economică globală contemporană și implicațiile ei, cetățenia și noile mecanisme de incluziune/excluziune socială, activismul politic și mișcările contestatare. „Speculation Nation” examinează ideologiile care separă „locuința” de „casă” și adevărata speculație imobiliară de speculațiile privind o modalitate mai bună de a trăi. După criza financiară globală mulți oameni din Spania și-au pierdut locul de muncă și prin urmare locuințele.  Artiștii – cercetători Bill Brown și Sabine Gruffat călătoresc prin Spania să documenteze consecințele crizei de locuințe. Filmul va fi în limba engleză și se va rula de la ora 20:00 la Apartamentul Deschis (str. București 68/1, Chișinău). Vedeți detalii pe Facebook

#8. Tânărul scriitor Andrei Zapșa lansează oficial prima trilogie fantasy din Moldova „Marea Bătălie”

 

Andrei Zapșa
Andrei Zapșa

Intrarea la eveniment este liberă, de aceea vă aşteptăm pe toţi, alături de amicii iubitori de „Harry Potter”, „Stăpânul inelelor”, „Cronicele din Narnia”, „Urzeala Tronurilor” şi ale altor opere, într-o atmosferă de poveste, la cel mai important eveniment pentru fantasy-ul moldovenesc.

Lansarea va avea loc marți, 19 aprilie, la Radisson Blu, cu începere de la ora 18.00. Mai multe detalii pe #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine