(foto) Interpreții autohtoni alături de James Arthur au cântat la Palatul Național. Vezi ce crede britanicul despre Moldova

DinuBubulici photo-5521

Sala Palatului Național „Nicolae Sulac” s-a transformat într-un ring de dans, timp de 45 de minute, pentru sutele de spectatori care au venit la concert pentru a dansa și cânta alături de interpretul britanic James Arthur, invitatul special al serii în cadrul balului revistei Aquarelle, ediția a XIII-ea.

Sute de invitați au participat la Balul Aquarelle, eveniment care vine să încununeze activitatea revistei din anul 2015 prin ceremonia de decernare a premiilor, proiectul „Tezaurul Moldovei II”, dedicat celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova și concertul live al interpretului James Arthur, invitatul special al serii.

Astfel, concertul a fost deschis de interpreții autohtoni, care au cântat într-un mod inedit hituri de aur ale estradei autohtone, lansate în perioada anilor 1991-2016. În scenă au evoluat: Nelly Ciobanu, Ion Suruceanu, Vitalie Dani, Adrian Ursu, Aura, Gândul Mâței, Pasha Parfeny, Ionel Istrati, SunStroke Project, Cristina Croitoru, Serj Kuzenkoff, Cristy Rouge, Natan, Olia Tira, Cristina Scarlat, Karizma, Dara, Dianna Rotaru, Alex Calancea Band și Nicoleta Nucă, fiind acompaniați de Alex Calancea. Artiștii autohtoni au cântat omagiind cei 25 de ani de independență a Republicii Moldova, prin proiectul „Tezaurul Moldovei II”, lansat de revista Aquarelle.

Directorul general al holdingului „Aquarelle” a spus: „Este al XIII-lea an consecutiv în care organizăm balul de primăvară. Prin acest eveniment mulțumim tuturor celor care au intrat anul acesta în familia noastră și ne-au ajutat să creăm noile ediții ale revistei. De asemenea, dorim să aducem un omagiu tuturor artiștilor care pe parcursul celor 25 de ani de independență au îmbogățit patrimoniul muzical cu melodii de neuitat. Artiștii au realizat o compilație din piesele lor, cântând în trio sau în duet”.

Șirul aparițiilor de excepție a fost completat de un nume cunoscut la nivel mondial, artistul din Marea Britanie James Arthur.

 

DinuBubulici photo-5249

În cadrul conferinței de presă organizate înaintea concertului, interpretul James Arthur a mulțumit pentru invitația făcută de a veni în Moldova și ar face-o de fiecare dată când ar avea posibilitatea și ar fi așteptat la Chișinău. „Regret mult că nu am văzut multe lucruri în Moldova decât ceea ce se poate vedea de la geamul hotelului. Cu toate acestea, țin să menționez că moldovenii sunt foarte ospitalieri. În Moldova sunt femei foarte frumoase, oameni pozitivi și vin gustos”, a spus interpretul. Despre drumurile din Republica Moldova, James Arthur a menționat că acestea nu se diferențiază foarte mult de acelea din Marea Britanie sau cel puțin drumurile pe care a mers el în țara noastră.

 

DinuBubulici photo-5242

Referindu-se la viața lui după ce a devenit celebru, acesta spune că felul lui de a fi nu s-a schimbat mult. „Încerc să-mi folosesc vocea pentru a ajuta oamenii. Am devenit cunoscut recent, într-un timp scurt și încerc să nu dezamăgesc așteptările oamenilor care mă apreciază.” Popularitatea, spune acesta, l-a făcut să petreacă mai puțin timp cu familia sa, lucru pe care îl regretă. Vorbind despre femeile din viața lui, James Arthur a menționat că sunt patru la număr care îl inspiră cel mai mult, acestea sunt surorile lui.

De asemenea, cântărețul a menționat că este în plin proces de lucru. Își finalizează cel de-al doilea album al său. „Sper să-l lansez pe la sfârșitul lunii octombrie 2016. Depun mult efort să reușesc totul până atunci și sper ca albumul să fie pe plac celor care îmi ascultă muzica în Moldova”.

 

DinuBubulici photo-5237

Întrebată despre cum l-ar caracteriza pe oaspetele britanic, după ce l-a cunoscut, Angela Sârbu a menționat: „James m-a uimit mult prin faptul că este modest și foarte deschis. Școala muzicală a Marii Britanii a dat lumii nume celebre precum: Beatles, Adele, Blue. James Arthur face parte din noua generație a interpreților care reconfirmă aceste tradiții muzicale”, a spus directorul general al holdingului „Aquarelle”.

La ora 18.30, sala Palatului Național a fost plină. Prezentatorii serii, Diana Rotaru, Vitalie Dani și Lilia Lozan, au dat startul cencertului.

 

DinuBubulici photo-5376

DinuBubulici photo-5390

După deschiderea concertului Balului de primăvară Aquarelle a început ceremonia de decernare a premiilor revistei. Astfel, câștigătorii sunt:

# Coperta anului – jurnalista Olivia Furtună, premiată de jurnalistul Vasile Butnaru;
# Business lady a anului – Angela Căpățină, premiată de politicianul Igor Dodon;
# Bărbatul anului – medicul stomatolog Gheorghe Ciupercă, premiat de viceministrul economiei, Vitalie Iurcu;
# Trend-ul anului – compania „Apriori”, premiată de directorul general al Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol;
# Proiect special – proiectul „Mama poate totul” premiată de președinta Consiliului de Presă, Ludmila Andronic;
# Profi anului – stomatologul Constantin Chele „Master Dent” , premiat de fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi;
# Designerul anului – Alina Bradu, premiată de Valentina Radcenco;
# Categoria „Frumusețe și Sănătate” – ginecolog obstetrician Veronica Musteață, premiată de șefa Centrului de Sănătate Publică, Luminița Suveică;
# Familia Model – Serghei și Elena Dimitriev, președinta comisiei parlamentare pentru politică externă și intergrare europeană, Valentina Buliga;
# Premiul special, „Vocea Moldovei” – interpretul Ion Suruceanu, premiat de ministrul Culturii, Monica Babuc;
# Premiul special „Femeia Legendă – 2016” – actrița Paulina Zavtoni, premiată de directoarea revistei „Aquarelle”, Angela Sârbu.

 

DinuBubulici photo-5411

DinuBubulici photo-5394

DinuBubulici photo-5381

DinuBubulici photo-5438

DinuBubulici photo-5424

DinuBubulici photo-5426

DinuBubulici photo-5475

DinuBubulici photo-5468

DinuBubulici photo-5437

După ce a fost încheiată ceremonia de decernare, a început numărătoarea inversă până pe scenă a apărut vocea de aur a Marii Britanii, James Arthur. Acesta a încântat publicul de la Chișinău printr-un program special de 45 de minute. Pe scena Palatului Național au răsunat piesele care l-au consacrat: „Impossible”, „Recovery”, dar și piese ale altor interpreți internaționali.

 

DinuBubulici photo-5501

DinuBubulici photo-5497

Menționăm că James Arthur vine la Chișinău pentru a III-a oară. Anterior, acesta a mai cântat de două ori pe scena unui club de noapte din Capitală.

Interpretul a devenit renumit la nivel mondial acum patru ani, odată cu interpretarea piesei „Impossible” pe scena X Factor din Marea Britanie, unde a uimit publicul și jurații prin sinceritate și talent. În scurt timp cover-ul interpretat de James Arhur a ajuns pe primele poziții în charturile din Regatul Unit și a fost vândut în peste 5 milioane de exemplare în întreaga lume. Primul său album, „James Arthur”, a fost lansat acum trei ani.

 

DinuBubulici photo-5486

DinuBubulici photo-5487

DinuBubulici photo-5510

DinuBubulici photo-5516DinuBubulici photo-5521

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine