Curtea de Apel restabilește cele 400. 000 de semnături și cere organizarea referendumul inițiat de Platforma DA

1
Foto:europalibera.mobi

Comisia Electorală Centrală este obligată să organizeze un referendum pentru modificarea Constituției propus la inițiativa Platformei „DA”. Aceasta este decizia luată astăzi, 14 aprilie, de Curte de Apel Chișinău. Instanța a respins decizia luată de CEC din 30 martie anul curent.

CEC are la dispoziție 15 zile să atace sentința. Președintele comisiei, Iurie Ciocan, a declarat pentru unimedia.md că va ataca chiar astăzi hotărârea la Curtea Supremă de Justiție.

Motivul invocat de Comisia Electorală Centrală de a respinge inițiativa de a organiza un referendum a fost faptul că grupul de inițiativă nu a colectat 200 de mii de semnături din cel puțin jumătate dintre unitățile administrativ-teritoriale de nivelul doi,  așa cum prevede legea.

Reamintim că grupul de inițiativă al Platformei „DA” a prezentat 405 de mii de semnături la Comisia Electorală Centrală care cereau organizarea unui referendum de modificare a Constituției cu privire articolele despre reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 71 şi limitarea imunităţii parlamentare. alegerea şi demiterea şefului statului prin vot direct.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine