Studiu internațional: La vârsta de 25 de ani avem cei mai mulți prieteni

1
Foto:123mobilewallpapers.com

Vârsta de 25 de ani este cea mai prielnică pentru a avea cei mai mulți prieteni, după cercul de prieteni se reduce esențial. Aceasta este concluzia unui studiu elaborat de către cercetătorii filandezi și britanici scrie agerpres.ro.

Conform studiului la 25 de ani un tânăr are peste 10 prietenii. Cercetătorii menționează că fetele ar avea 17 prieteni iar băieții 19, cu două prietenii mai mult. După această vârstă în viața tinerilor se întâmplă mai multe evenimente cruciale pentru evoluția acestor relații de prietenie, de exemplu: unii se căsătoresc, alții încep să aibă copii, peste un timp ar putea s se pensioneze sau să se îmbolnăvească.

Acest studiu a fost efectuat conform apelurilor telefonice a 3,2 milioane de europeni. Telefoanele tinerelor de 25 de ani sună cel mai mult. De asemenea, cercetătorii au atras atenția că nu ar trebui exclusă nici noile metode de conectare telefonică precum: WhatsApp sau Skype.

Reticența bătrânilor față de noile tehnologii ar explica și singurătatea vârstnicilor. Cercetătorii explică că au ales să realizeze acest studiu pe baza apelurilor telefonice deoarece chiar dacă mai mulți adolescenți comunică mai mult prin trimiterea mesajelor, conversațiile telefonice demonstrează trăinicia relației de prietenie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine