(foto) Centrul American de Resurse prezintă calendarul evenimentelor din aprilie destinate tinerilor

diez cover (1)
Foto:Centrul American de Resurse

Centrul American de Resurse a pregătit mai multe evenimente destinate tinerilor care au drept scop informarea și socializarea tinerilor cu cele mai actuale teme din jurul lumii. De asemenea, în cadrul acestor evenimente vor avea ocazia să-și îmbunătățească vorbirea limbii engleze și să-și lărgească orizontul relațional. Mai jos vedeți calendarul evenimentelor pregătite de către centru pentru luna aprilie.

7 aprilie – Screening & Discussion: Tracks (Calea deșertului)


Pentru această ediție vom viziona spectaculoasa ecranizare a călătoriei deșertului. Bazat pe romanul autobiografic al autoarei Robyn Davidson, filmul prezintă călătoria unei femei în neiertătorul deșert australian. Robyn, interpretată de actrița Mia Wasikowska, este însoțită în aventură de câinele său, Diggity, 4 cămile și de fotograful excentric Ric Smolan (Adam Driver). Deși acesta o ajută să obțină fonduri de la revista National Geographic, devine atât un factor iritant în călătoria lui Robyn, cât și un interes amoros. Imediat după film, va avea loc o discutie. Pelicula are conținut PG-13.

8 aprilie – Conversation Club

Un șir de evenimente care îți vor da posibilitatea să vorbești limba engleză și să afli lucruri noi despre cele mai actuale teme din jurul lumii. De exemplu vineri ne dăm întâlnire cu David Smith, unul din fondatorii Smokehouse, un restaurant din Chișinău, cunoscut pentru berea bună și mâncarea americană.

12888648_1024750100925882_6920064889452333120_o
Photo Credit: Centrul American de Resurse
Photo Credit: Centrul American de Resurse
Photo Credit: Centrul American de Resurse

 12 aprilie – Game on!

La ARC poți găsi o varietate mare de jocuri de societate, de la Cards Against Humanity până la tradiționalele Twister și Monopoly. De aceea, Game On! este o oportunitate perfectă să petreci timpul cu prietenii tăi sau să cunoști altă lume nouă.

13 aprilie – Debate Tournament

Pe 13 aprilie va avea loc marea finală a turnamentului de dezbateri. MDGA (Make Debates Great Again) și The Senators sunt cele două echipe care se vor lupta cu argumente și fraze iscusite pentru marele premiu! Vino și susține echipa preferată!

12495946_1016351515099074_6930914786076294198_o
Photo Credit: Centrul American de Resurse

981139_1019421331458759_1315905851567033147_o

14 aprilie – Conversation Club

Pe 14 aprilie poți să faci cunoștință cu Julia Gall, bursieră program Fulbright, care vine să ne povestească despre politicile de sănătate și cum fiecare din noi poate să facă o schimbare.

19 aprilie – STEAM Club

Science Technology Engineering Arts Math: așa se decodifică abreviatura STEAM. Toți cei pasionați de unul sau mai multe din aceste elemente sunt așteptați marți să descopere lucruri interesante și distractive împreună cu voluntarii noștri.

Photo Credit: Centrul American de Resurse
Photo Credit: Centrul American de Resurse
Photo Credit: Centrul American de Resurse
Photo Credit: Centrul American de Resurse

26 aprilie – Conversation Club

Această oră de conversație este dedicată zilei internaționale a drepturilor de autor. Nu rata ocazia să-i adresezi întrebări la temă unui vorbitor de la secția politică și economie a ambsadei S.U.A

28 aprilie – Meet an American

Această serie de evenimente are scopul de a face cunoștință publicului larg cu membrii comunității ambasadei S.U.A. și, de asemenea, oferă șansa să cunoști nativi americani și să afli despre aspecte interesante ale vieții din ambasadă.

Despre Centrul American de Resurse

ARC face parte din rețeaua mondială de locuri publice și accesibile #americanspaces care ajută consulatele și ambasadele americane, din toată lumea, să construiască și consolideze relații cu comunitățile țării gazdă. Misiunea Centrului este de a oferi informații despre Statele Unite. El este administrat de secția cultură și presă a ambasadei americane. În Moldova există un Centru de Resurse și patru Colțisoare Americane: Bălți, Ungheni, Tiraspol și Ceadâr-Lunga. Toate evenimentele sunt gratuite. Dacă vrei să afli mai multă informație sau ai niște întrebări, nu ezita să contactezi echipa ARC la ARCChisinau@state.gov sau lasă un mesaj pe pagina lor de Facebook.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine