10 recomandări de evenimente pentru joi, 7 aprilie

1
Foto:hdwallpapers.im

Joi, 7 aprilie este o zi plină de însemnătate pentru fiecare dintre noi. Astfel, nicidecum, nu o putem petrece într-un mod obișnuit. Pentru a te ajuta să te decizi cum să-ți petreci ziua, echipa #diez, ți-a pregătit o serie de evenimente la care ai putea participa și tu.

#1 Maraton: Torța contra torturii la ora 10:00 la Consiliul Superior al Magistraturii

Photo Credit: facebook.com/events

Amnesty International Moldova vă invită să participați la o acțiune publică în susținerea victimelor torturii din 7 aprilie 2009.  Evenimentul se va desfășura la ora 10:00 la Consiliul Superior al Magistraturii (colț str. Eminescu cu str. A. Mateevici, start). Traseul acestui maraton este: CSM >>> Procuratura Anti-tortură >>> Ministerul de Interne >>> Guvernul >>> Parlamentul.
Ca și în fiecare an, la data de 7 aprilie, intenționăm să organizăm o acțiune publică-teatralizată, pentru a aminti autorităților, o dată în plus, că nu-și fac treaba. Anul acesta ne-am propus să organizăm un mic Maraton contra impunității – TORȚA CONTRA TORTURII, care ar viza Consiliul Suprem al Magistraturii, Procuratura Anti-tortură, Ministerul de Interne, Guvernul și Parlamentul, ca stație Terminus. Vrem să avem și o torță la Maraton – un fel de flacără a justiției.
Pentru a realiza cu succes această acțiune publică, avem nevoie de ajutorul mai multor alergători, care ar duce torța de la o instituție la alta. Despre eveniment mai aflați și pe pagina de Facebook.

#2 Expoziția Internațională Specializată „Tourism.Leisure.Hotels” ediția a XXI la Centrul Expozițional Internațional Moldexpo cu începere la ora 11:00

Photo Credit: facebook.com/events

„Tourism.Leisure.Hotels” este eveniment profesional din Republica Moldova dedicat domeniului de turism, odihnă şi hoteluri. Expoziția se va desfășura la Centrul Expozițional Internațional Moldexpo și va dura trei zile de pe 7 aprilie până pe 10 aprilie. La expoziție veți avea posibiliatatea să vă informați despre compartimente precum: organizații de turism, agenții de turism, servicii turistice conexe, turism intern, imobilele de peste hotare, servicii turistice. Mai multe informații găsiți pe pagina centrului expozițional.

 

#3 Ecou ornamental la ora 15:00 la Centrul Expozițional Constantin Brâncuși

Photo Credit: facebook.com/events

Iubitorii de artă sunt așteptați joi la Centrul Expozițional Constantin Brâncuși la ora 15:00 pentru a vedea expoziția personală de artă textilă „Ecou ornament” a artistei Irinei Burlaca.  Expoziția va fi deschisă publicului până pe data de 24 aprilie. Despre eveniment aflați și de pe Facebook.

#4 Marșul Tăcerii și Durerii de la Orășelul Demnității din Piața Marii Adunări Naționale de la ora 16:00

Photo Credit: facebook.com/events

Marșul Tăcerii este un eveniment de comemorare  evenimentelor petrecute pe 7 aprilie 2009. Acesta se va desfășura în Orășelul Demnității din Piața Marii Adunări Naționale cu începere la ora 16:00. De asemenea, puteți găsi acest eveniment și pe Facebook.

#5 Filmul „Ce lume minunată” de Anatol Durbală la cinematograful „Odeon” la ora 18:00

Photo Credit: facebook.com/events

7 ani de la „acel 7 aprilie 2009” și 2 ani de la lansarea filmului „Ce lume minunată”. Invităm echipa și toți doritorii să vizioneze filmul gratuit. Proiecție este posibilă cu sprijinul Institutului de Creație YOUBESC și a Asociației Consumatorilor de Artă. Filmul se va începe la ora 18:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Puteți accesa evenimentul și pe Facebook.
# 6 Lansarea cărților Cristinei Bujor cu psihologa Daniela Terzi-Barbaroșie la Tucano Coffe Moldova la ora 18:00

Photo Credit: facebook.com/events

Organizatorii evenimentului își propun să lanseze o idee – ideea de a crește copii fericiți, armonioși și atenți la ce se întâmplă în jurul lor, ca ulterior să devină adulți fericiți, întregi și responsabili. Cele două cărți cu care vin în fața copiilor și părinților pornesc anume de la acest ideal al ființei umane. „Obișnuitul neobișnuit” și „Despre prietenie”, prima apariție dintr-o viitoare colecție mai vastă despre relații și emoții, scrise de Cristina Bujor, sunt destinate copiilor de la 4 la 10 ani și transmit cititorilor valori importante pentru toate vârstele într-un limbaj accesibil copiilor, cu ajutorul unor desene atractive și ale unor povestioare hazlii. Împreună cu Daniela Terzi-Barbaroșie, psihologă și psihoterapeută de familie și cuplu, vom discuta cu cei prezenți despre poveștile care alină, care vindecă și care bucură. Vor privi comportamentele, stările emoționale și modalitățile de comunicare ale copiilor noștri prin ochii lor, pentru a-i înțelege mai bine și a-i ajuta să se înțeleagă pe sine și lumea din jur.

Evenimentul are un preț de participare – 50 de lei, în schimbul cărora primiți un voucher de consum cu aceeași valoare valabil în rețeaua cafenelelor Tucano Coffee. Vedeți și pe Facebook evenimentul.

#7 Traviata opera în 4 acte de G.Verdi la Teatrul de Operă și Balet Maria Bieșu de la ora 18:00

Photo Credit: facebook.com/events

Pe 7 aprile sunteți așteptați la operă jucată în 4 acte. Rolurile şi interpreţii sunt:
Violetta Valery – soprano – Mariana Bulicanu
Alfredo Germont – tenor – Ion Timofti, Maestru în Artă
Giorgio Germont – bariton -Petru Racoviță Artist al Poporului
Flora Bervoix – mezzo-soprano – Liliana Lavric
Doctorul Grenville – bas – Maksym Ivashchuk
Marchizul D’Obigny – bas – Iurie Maimescu
Annina – soprano – Anastasia Apreutesii
Josef – tenor – Vladimir Zaklikovski Artist al Poporului
Baronul Douphol – bariton – Vitalie Cebotari
Gastone – tenor – Victor Novițchi
Dirijorul spectacolului este Marin Balan, Maestru în Artă. Evenimentul îl regăsiți și pe pagina de Facebook.

#8 Teatrul NOTTARA din Bucureşti prezintă spectacolul „Funcţionarul destinului”  la ora 18:00

Photo Credit: facebook.com/events

„Funcţionarul destinului” de Horia Gârbea va fi jucat în incinta Teatrului Ginta Latină. Doritorii de a vedea spectacolul vor putea să admire pe scenă pe actori precum: Dani Popescu, Vali Pena, Dan Bordeianu. Regia spectacolului îi aparține Ancăi Maria Colțeanu. Durata piesei este de 1h 10 minute. Puteți găsi mai multe informații pe Facebook.

#9 Dezbatere publică: „Tânăr, cu orice preț” la ora 19:00 la Propaganda Cafe

Photo Credit: facebook.com/events

Cum poate statul valorifica potențialul elevilor și studenților pe piața de muncă? Care sunt avantajele și dezavantajele sociale și economice în vederea creării unor mecanisme de stimulare și facilitare a angajării elevilor și studenților în câmpul muncii.

Jucăm formulă nouă: câte un jucător, reprezintă pe de o parte Guvernul și pe de altă parte Opoziția. Guvernul propune și susține prin argumente o direcție de rezolvare a unei probleme, în contextul temei anunțate. Opoziția, la rândul său, combate oferta Guvernului. Jucăm după reguli parlamentare și la cronometru. Evenimentul se va desfășura cu începere la ora 19:00. De asemenea puteți să-l accesați și pe Facebook.

#10 Fondul Moldova, o carte pentru 2018 la ora 19:00 la Librăria din Centru

Photo Credit: facebook.com/events

Joi, 7 aprilie la ora 18.15, la Librăria din Centru din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Fondul Moldova – podul de investiții peste Prut de Dan Dungaciu și Petrișor Peiu, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier istoric, coordonată de Virgil Pâslariuc.
Alături de autori vor participa:
Marius Lazurca, ambasadorul României la Chișinău
Igor Munteanu, director IDIS Viitorul
Victor Munteanu, director program, Fundația Soros-Moldova
Moderator: Em.Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii Cartier
Preț promoțional în ziua lansării: 42 lei.
Sesiune de autografe.
Volumul va apărea și în format ebook pe iBooks.com. Evenimentul poate fi văzut și pe Facebook.

#11 Tucano Art&Wine. Mandala & Minis Terrios Rose la ora 19:00

Photo Credit: facebook.com/events

Desenând Mandala, omul se cufundă în armonie și pace. Mandala fiind un model al lumii, pe care fiecare om o creează conform propriilor viziuni și stări. În această joi, descoperim magia picturii Mandala în cadrul evenimentului nostru îndrăgit Art&Wine. Atelierul de pictură va fi condus de Antonina Guretskaya. Iar desenele magice vor fi completate perfect de vinul Minis Terrios Rosé, despre care vom vorbi și pe care îl vom degusta în cadrul aceleiași seri. Prețul de participare – 130 lei. Înregistrări la numărul de telefon +37368693810. Puteți să aflați mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine