Filat: Renunț la convorbirile telefonice în schimbul reparării telefonului stricat pentru ceilalți deținuți

1
Foto:today.md

Acum câteva minute Vlad Filat administratorul paginii de Facebook al lui Vlad Filat a postat un nou mesaj. În acesta se menționează că în penitenciarul nr 13 s-a defectat telefonul public al instituției și deținuții nu pot lua legătura cu avocații sau cu rudele.

În mesaj se comunică faptul că Vlad Filat consideră aceste acțiuni o altă tentativă de a-l izola total. Vedeți mai jos conținutul mesajului:

De aproape două săptămâni persoanele deţinute în penitenciarul nr 13 nu pot lua legătura telefonică cu avocaţii şi rudele.

Motivul invocat de administraţia penitenciarului este faptul că telefonul public al instituţiei s-a defectat.

Pentru că reparaţia telefonului durează aproape două săptămâni şi, se pare că niciun specialist nu reuşeste să-l repare, Vlad Filat consideră că acest motiv este unul superficial şi inventat şi vine după cele câteva mesaje postate pe pagina sa de facebook, iar scopul este unul singur: de a-l izola total.

În condiţiile în care această „măsură de precauţie” luată de administraţia penitenciarului îl afectează nu doar pe Vlad Filat, dar şi pe cele peste o mie de persoane deţinute, Vlad Filat face un apel public şi solicită DIP să nu încalce dreptul persoanelor aflate în detentie doar pentru a-şi „legaliza” acţiunile ilegale.

În cazul în care administraţia penitenciarului îi va cere să renunţe la convorbiriile telefonice, Vlad Filat este gata să accepte acest lucru, doar ca drepturile celorlalte persoane să nu fie afectate.

Reamintim că astăzi începând cu ora 14:00 va avea loc ședința de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat de la Judecătoria Buiucani unde vor fi audiați martorii acuzării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine