Moldova își înscrie pentru prima dată un film la premiul Oscar

toti
Foto:Lansat pe 19 octombrie 2012, filmul „Toți copiii Domnului” a avut încasări din biletele vândute în cinematografe din România de... 171 lei românești (680 lei MD) PC: Forbes.ro

Filmul ”Toți copii Domnului”, regizat de către Adrian Popovici a fost înscris în lista filmelor ce așteaptă a fi nominalizare pentru categoria ”Cel mai bun film străin”. Conform imdb filmul a fost lansat pe 19 octombrie 2012 și are un raiting de 9/10 (din partea a 5 utilizatori).

Conform Academiei americane de film, Moldova, alături de Arabia Saudită, și Muntenegru ca stat independent, își înscriu pentru prima dată un film pentru a obține premiul Oscar.

Propunerea din partea României este „Poziția copilului” regizat de Călin Peter Netzer.

Pentru a fi selectate 9 filme pe lista scurtă apoi nominalizate 5, participă 76 de țări, un număr record pentru această categorie. Anul trecut câștigător a fost filmul austriac ”Amour” în regia lui Michael Haneke.

Nominalizările pentru cea de-a 86-a ediție a premiilor Oscar vor fi prezentate pe 16 ianuarie 2014, iar festivitatea de decernare a premiilor pe 2 martie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

„Toți copii Domnului”

Conform paginii oficiale a filmului,

Personajul principal al filmului este Păvălaş, un copil de 9 ani care îşi caută mama arătând trecătorilor o fotografie şi întrebându-i dacă au văzut-o. Tatăl i-a murit, iar mama, Irina, e în mana unei grupări de mafioţi care o obligă să se prostitueze. Reuşeşte să se întoarcă în Moldova cu gândul de a-şi da copilul spre adopţie, iar banii obţinuţi astfel s-o ajute să îşi recapete libertatea şi să lanseze o afacere. Apoi, se gândeşte că îşi va putea lua înapoi copilul.

Dar, întorcându-se în satul natal, acolo unde şi-a lăsat copilul la părinţi, găseşte casa părintească distrusă, părinţii – morţi, iar copilul – trimis la un internat din Chişinău. Îl ia de acolo, dar mafioţii sunt pe urmele lor. Simultan, o familie formată dintr-un canadian şi o moldoveancă, al căror copil, trecut în nefiinţă, ar fi avut vârsta lui Păvălaş, fac demersuri pentru a-l adopta pe copil.

Aflând despre intenţiile mamei sale de a-l vinde, Păvălaş fuge. Însă pericolele nu s-au sfârşit.

Pentru mai multe detalii vedeți filmul „Toți copii Domnului”

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *