Ambasadorul SUA salută decizia Curții Constituționale de a alege direct șeful statului

1
Foto:facebook.com/U.S.EmbassyMoldova

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit, a salutat decizia Curții Constituționale de a alege șeful statului direct de către popor, spunând că este o schimbare benefică. Declarația ambasadarului a fost făcută într-un interviu acordat Europei Libere și postului de televiziune Moldova 1 (M1).

Revenirea la alegerea directă a șefului statului oferă satisfacție populației care, în marea majoritate, sprijină posibilitatea de a alege direct președintele țării. De asemenea, ambasadorul a menționat că această decizie înlătură apariția unor blocaje provocate de imposibilitatea de a alege șeful statului.

Cu referire la viitorul președinte ambasadorul a menționat că acesta ar trebui să fie o persoană care nu ar face parte dintr-un anumit partid politic. Acest lucru ar aduce o diversitateîn viața politică care ar fi benefică pentru polulația.

De asemenea diplomatul american a mai menționat că Statele Unite ale Americii va accepta președintele pe care îl vor alege cetățenii moldoveni, indiferent dacă acesta va fi de stânga sau de dreapta. Primordial, este ca acesta să dea dovadă de abordări inovaționale în societate.

Interviul va fi difuzat în întregime astăzi seara în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune M1.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine