(foto) Un tânăr a fost prins la vamă cu 7 kg de marijuana

img_4395
Foto:customs.gov.md

Un tânăr de 22 de ani a încercat să transporte 7 kg de marijuana peste vama de la Sculeni. Acesta a declarat că are în mijlocul său de transport doar haine personale. Tentativa tânărului a fost depistată în timpul scanării autorurismului cu razele „X-Ray”. Inspectorii vamali, în scurt timp, au stabilit divergenţe în spaţiul rezervorului pentru păstrarea combustibilului.

Ulterior, ca rezultat al controlului fizic al mijlocului de transport, după extragerea rezervorului din spaţiul caroseriei şi înlăturarea unei plăci metalice de pe rezervor, prin deşurubarea a 12 şuruburi, în interiorul rezervorului au fost depistate nouă sticle din plastic: trei sticle de 3 L şi șase sticle de 2 L. De menționat, că sticlele erau ticsite cu masă vegetală de culoare verde asemănătoare marijuanei, sigilate cu masă de culoare neagră cu un miros specific de silicon. Greutatea totală era de circa 7,37 kg.

 

Photo Credit: customs.gov.md

La verificarea sticlelor depistate a fost antrenat câinele de serviciu al Centrului Chinologic al Serviciului Vamal pe nume Dunay, care a dat reacţie pozitivă. Substanța a fost remisă pentru expertizare, în vederea stabilirii exacte.

În baza cazului dat a fost pornit dosar penal, în baza art. 27, 248, p.5 lit. d, Cod Penal al Republicii Moldova. Cu mai multe detalii vom reveni după finisarea anchetei.

 

Photo Credit: customs.gov.md
Photo Credit: customs.gov.md
Photo Credit: customs.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine