10 evenimente de nota 10 pentru prima sâmbătă a lunii, 2 aprilie

wildfox-couture-2014-summer-womens-fashion-looks-royal-romance-denim-jeans-cutoffs-shorts-dress-ruffles-pajamas-sleepwear-flowers-stripes-knit-boho-17x
Foto:pinterest.com

Începutul lunii aprilie vine cu evenimente la fel de frumoase ca și zilele însorite ale primăverii. #diez a selectat lista activităților care te vor distra în prima zi de sâmbătă a lunii.

#1. Cupa Liceelor Erudit Cafe

Photo Credit: allevents.in

În această sâmbătă și duminică se va filma Cupa Liceelor 2016 la Erudit Cafe, unde vor participa 16 echipe formate din 6 membri, elevi la același liceu. Aceștia se vor aduna în incinta Companiei „Teleradio-Moldova” (str. Mioriţa, 1), iar între orele 11:00 și 17:00 vor concura pentru câștig. Participarea la concurs este gratuită.

 

#2. Campionatul Național de Autoslalom

Photo Credit: Clubul Național de Autosport

Clubul Național de Autosport te invită Campionatul Autoslalom 2016, unde piloții profesioniști și amatorii își vor arăta măiestria la volan pe un circuit inedit. Te așteaptă un show cu multă adrenalină, viteze, cauciucuri arse și bolizi cu sute de cai putere. Evenimentul va avea loc la parcarea Metrou 2 (str. bd Daciei 61), cu începere de la ora 10:00. Detalii pe site-ul clubului.

 

#3. Ziua Internațională a Păsărilor

Photo Credit: Facebook/Ziua internațională a păsărilor

Prima zi a lunii aprilie aduce o sărbătoare importantă pentru toți cei care iubesc și ocrotesc Natura: Ziua Internațională a Păsărilor! Cu acest prilej, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii vă invită să participați la o tură de birdwatching într-una din oazele verzi ale orașului. Prin urmare, doritorii sunt așteptați la ora 12:00, la o plimbare prin parcul Valea Morilor (baza scărilor), care va continua cu o tură de birdwatching la Dendrariu. Detalii, pe Facebook.

 

#4. Expoziție de pictură „Maluri de Prut”

Photo Credit: Expoziție de pictură „Maluri de Prut”

Vinul „Maluri de Prut” a reunit 12 pictori care au arătat cum văd ei individualitatea blendului Rara Neagră și Feteasca Neagră, culese de pe ambele maluri ale Prutului. Prin urmare, au fost create 12 tablouri demne să reprezinte vinul Purcari, din care s-a ales pictura lui Andrei Șimanschi, care a și apărut pe eticheta vinului. Începând cu ora 12:00, în incinta bibliotecii B.P Hașdeu, intrarea de pe strada Ștefan cel Mare 148, va avea loc expoziția tuturor tablourilor participante în concurs cu degustația vinului „Maluri de Prut”. Toți iubitorii de artă și vin sunt invitați să admire operele artiștilor noștri, iar doritorii pot și să cumpere tablouri preferate.

 

#5. Yard Sale. Sfatul Păsărilor

Photo Credit: Facebook/YARD SALE

Începând cu ora 13:00, în incinta centrului comercial Atrium se va desfășura primul Yardsale din această primăvară. Pe cei prezenți îi așteaptă un târg-iarmaroc: decorații, haine și încălțăminte, obiecte de interior, diverse obiecte de la designeri locali și tot felul de confecții hand-made. Totodată, aceștia se vor bucura de foodcort cu gustări de stradă, diverse prăjituri, ceai, cafea, limonade, bere englezească, zonă pentru poze, jocuri pentru maturi, cum ar fi beerpong, kicker, darts, golf. Evenimentul va fi încheiat cu un concert. Taxa de intrare – 40 lei. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook a organizatorilor.

 

#6. Concert de caritate „Din suflet pentru copiii cu autism”

Photo Credit: AO „SOS Autism” Moldova‎

De Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, AO SOS Autism organizează un Concert de caritate cu genericul „Din suflet pentru copiii cu autism”. Acest eveniment este finanțat de către Agenția SUA pentru Dezvoltarea Internațională (USAID) prin intermediul programului FHI 360, în cadrul proiectului „Integrarea socială a copiilor și tinerilor cu autism din Moldova” implementat de SOS Autism. Biletele le puteți procura la casele Filarmonicii Naționale. Evenimentul se va desfășura în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, cu începere de ora 17:00.

 

#7. Concert: Subcarpați, Alternosfera și Domino

Photo Credit: allevents.in

Începând cu ora 18:00, la Hala 2 Moldova Film, va avea loc prima ediție Prut Fest. În premieră la Chișinău, Subcarpați va evolua Live în formulă extinsă, cu 5 soliști vocali, DJ, VJ, chitară, acordeon, vioară și percuție. Pe aceeași scenă, Alternosfera revine cu un show inedit cu care și-a obișnuit deja fanii. În cadrul aceluiași eveniment, va evolua și trupa Domino din Sibiu, pentru prima dată la Chișinău. În deschidere, vor cânta tinerii de la The Wax Road, din Ungheni. Prețul unui bilet procurat din timp este de 200 de lei, cel procurat la eveniment, de 250 de lei. Află aici mai multe detalii despre trupele ce vor evolua pe scenă, dar și despre eveniment.

 

#8. Spectacolul „Iubirea la proști” la Teatrul Eugene Ionesco

Photo Credit: TEI

Comedia ,,Iubirea la proști’’ este o piesă de Francis Veber în regia lui M. Chris Nedeea (România) cucerește spectatorul datorită umorului debordant și a situațiilor comice interpretate extraordinar, care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană şi să lăsaţi toate problemele la o parte. Povestea piesei îl pune în scenă pe Pierre, directorul unei edituri franceze, care are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino. Prin scenă se perindă, vreme de o oră şi jumătate, diverşi şi diverse, casa lui Pierre transformându-se într-un spaţiu de trecere, în care nimic nu mai e ce-a fost.

Spectacolul va începe la ora 18:00. Prețul unui bilet variază între 80 și 600 de lei.

 

#9. Spectacolul „De vorbă cu Emma” la Teatrul Studio „Geneza Art”

Photo Credit: iticket.md

Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul „De Vorbă cu Emma”, după textele lui Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov. Versiune scenică și regie: Daniela Burlaca. Piesa va fi jucată începând de la orele 18:30. Prețul unui bilet este de 100 de lei.

 

#10. Filmul „Cod Roșu la Londra” la Patria Cinema

După decesul Prim Ministrului britanic, un plan diabolic de eliminare a celor mai mari lideri ai lumii este pus în aplicare la înmormântarea acestuia de către o organizație teroristă. Terifiantul plan ar duce la distrugerea capitalei Marii Britanii și aplicarea unei groaznice viziuni asupra viitorului. Sigura speranță de a opri dezastrul rezidă în implicarea Președintelui Statelor Unite ale Americii (Eckhart) și a formidabilului său Serviciu Secret – mai exact a conducătorului acestuia (Butler) – dar și a unui rigid agent al serviciului britanic MI-6 (Riley), ce nu se încrede în nimeni. Orele proiecții peliculei le poți vedea pe patria.md.

#diez vă urează distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine