Lista celor mai credibile și amuzante știri de 1 aprilie din Moldova

cornhub
Foto:captură Pornhub.com

La 1 aprilie mai toți fac glume, mai ales în presă, echipa #diez a decis să selecteze cele mai interesante știri false apărute azi.

#1. Descoperirea arheologică a secolului: Un beci și coniac maturat în butoaie de stejar timp de peste 80 de ani, găsite la Bardar

 

PC: Bardar
PC: Bardar

Descoperire arheologică în localitatea Bardar din raionul Ialoveni. În timpul lucrărilor de renovare ale uzinei Bardar, a ieșit la iveală un beci vechi din piatră, care datează din anul 1929 și a fost construit încă de întreprinzătorul german Müller. Acest lucru a fost confirmat și de arheologul austriac Gol Oehra, invitat în Republica Moldova de către Vinăria Bardar pentru a face cercetări. Potrivit specialiștilor, construcția a fost parțial distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial însă aceasta are valoare istorică și trebuie să fie conservată. Spre marea mirare, în secolul XXI, în interior au fost descoperite 9 butoaie de stejar cu distilat de struguri.

#2. Nicolae Timofti va candida pentru al doilea mandat (pe pagina oficială)

„Acum, mai mult ca niciodată țara are nevoie de stabilitate. Am fost mereu alături de popor şi vreau în continuare să ramân cu el. Iată de ce, am luat o decizie importantă de a mai candida pentru încă un mandat prezidențial. Aşa să ne ajute Dumnezeu” spune Nicolae Timofti.

Acum, mai mult ca niciodată țara are nevoie de stabilitate. Am fost mereu alături de popor şi vreau în continuare să ram…

Posted by Nicolae Timofti on Friday, April 1, 2016

 

#3. Elon Musk va aduce Tesla în Moldova

 

PC: Zap.md
PC: Zap.md

Mai multe vedeți aici: Tesla în Moldova

#4. Cel mai mare transfer din istoria sportului moldovenesc. Cel mai înalt sportiv de la USM-Bostavan intră în echipa NBA

 

PC: Bostavan

Din volei-ul moldovenesc, direct în NBA-ul american. Cel care a atras atenția echipei ”Chicago Bulls” din NBA este Vasile Talpă, un membru al echipei USM Bostavan, arată http://sport.bbc-inline.com/moldovan-giant-enters-nba/. Tânărul în vârstă de 24 de ani va juca pentru una dintre cele 30 de echipe din liga profesionistă americană de baschet. Potrivit BBC-inline, moldoveanul a fost remarcat datorită înălțimii sale, iar experiența din volei și aptitudinile sale de joc au fost înalt apreciate de către scouterii NBA.

#5. Moldoveanul care administrează pagina de Facebook a lui Adele

 

PC: Gramatic
PC: Gramatic

„La doar 24 de ani a reușit să cucerească prin originalitatea lui! În Moldova descoperim talentele doar după ce părăsesc hotarele țării. Oricum, ne mândrim cu tine, Dorin” spune Gramatic. 

#6. Eliminarea cafelei din incinta instituțiilor publice

 

PC: Alexandru Tănase

„După interzisul fumatului, guvernul vine cu noi restricții. De aceasta data, se restricționează consumul de cafea” spune Alexandru Tănase

#7. Lansarea Purcari WineDrone

 

Purcari Wine Drone

„Astăzi anunțăm cu mândrie lansarea Purcari WineDrone. În premieră mondială, serviciul de livrare a vinurilor prin intermediul dronelor.” spune Purcari. 

#8. Ferrari vine în Moldova

 

PC: autoblog.md

„Veste uimitoare pentru pasionații de automobile din Moldova. Constructorul italian de automobile Ferrari a anunțat că vine în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat expediat de către serviciul de presă Ferrari, compania speră să vândă cel puțin 101 de mașini până la sfârșitul acestui an.” scrie autoblog.md 

#9. Interpreta Adele vine cu un concert la Chișinău! E parte din turneul său European

 

PC: ea.md

„Multipla laureată a premiilor Brit Awards 2016, cea care a luat premiul pentru cea mai bună cântăreață a anului trecut grație albumului „25”, interpreta Adele vine în această lună la Chișinău. Concertul extraordinar care se va ține pe cel mai mare stadion din Chișinău este parte din turneul european pe care artista engleză îl desfășoară până în luna Iunie.” scrie ea.md

#10. Noua gamă de îngrijire bio „Men’s Care by Bere Chișinău” creată pe bază de extract de bere

 

PC: Bere Chișinău

„Astăzi e ziua cea mare, ne extindem producția! Bărbații din Moldova vor putea să se îngrijească cu bere, grație noii game de îngrijire bio “Men’s Care by Bere Chișinău” creată pe bază de extract de bere. Pentru moment, gama de îngrijire e limitată doar la 3 produse care pot fi achiziționate în magazinul online: www.beercare.co.

Fii printre primii care vor comanda o mostră gratuită în perioada 1-10 aprilie pe www.beercare.co, de livrare ne ocupăm noi!” spune Berea Chișinău.

#11. Produs universal pentru bărbați, tot într-un produs

„Avem un ritm de viață agitat și există necesitatea ca totul să fie la îndemână, cât mai compact și mai ușor de utilizat… Doar acum la Farmacia Familiei avem un nou produs universal pentru bărbați!
Produsul este disponibil în limita stocului disponibil.”

 

PC: Farmacia Familiei
Taguri: #1 aprilie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine