Ce înseamnă „eficiența energetică” și cum afectează decizia de cumpărare

bombabomba
Foto:PC: bomba.md

Orice aparat electronic sau electrocasnic consumă curent electric, deci, cu fiecare utilizare, adaugă un cost bugetului lunar. Deși nu este primul criteriu în selecția unui produs nou pentru nimeni, el este foarte important și poate face diferența între o factură de curent electric mică sau foarte mare – chiar cu până la 70% mai mare.

Eticheta europeană spune tot ce e de știut

Un model unic adoptat în Europa este impus tuturor producătorilor și vânzătorilor de aparatură electronică și electrocasnică. Eticheta identifică consumul de energie al fiecărui produs în kWh (kilowați-oră) și îl plasează pe o scară de la A (colorată verde închis, indică eficiență energetică mare) până la G (roșu închis, indică un consum mare de energie electrică). După succesul aceste scheme implementate în 1995, i-au fost aduse mai multe îmbunătățiri, printre care și trei clase suplimentare de eficiență – A+, A++ și A+++.

Mai mult, această etichetă indică numele și marca furnizorului, precum și datele de identificare ale modelului, iar caracteristicile și performanțele fiecărui produs sunt reprezentate prin pictograme ca să poată fi citite cu aceeași ușurință de oricine.

Investiție în calitate

Principalul motiv pentru care produsele cu rating de eficiență energetică sunt la mare căutare este reducerea semnificativă a consumului electric care, de-a lungul anilor de utilizare, poate să facă o investiție inițială mai mare să devină foarte rentabilă.

Un alt beneficiu indirect este cel al calității. Nu este doar o coincidență că produsele de calitate au și o eficiență energetică mare; companiile mari, care și-au construit renumele prin produsele fiabile și de calitate pe care le produc, investesc sume pe măsură în dezvoltarea de noi tehnologii ecologice și de reducere a consumului. Astfel, un indicator de consum favorabil pe scara de eficiență energetică poate să însemne mai mult decât atât pentru orice cumpărător.

Dacă vreți să vă puneți în practică noile cunoștințe despre selectarea unui aparat electrocasnic rentabil, supermarket-ul online de electrocasnice BOMBA este locul potrivit, grație gamei largi de produse pentru orice buget.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine