(foto) Un tânăr a încercat să transporte ilegal în UE țigări în valoare de 4.500 de euro

1
Foto:customs.gov.md

Un tânăr de 26 de ani a încercat să transporte ilegal 46 de mii de țigarete în Uniunea Europeană în valoare de 4.500 de euro. Tentativa acestuia a fost descoperită și anihilată de inspectorii vamali în comun cu polițiștii de frontieră. Produsele de tutungerie erau camuflate într-o unitate de transport înmatriculată în Republica Moldova.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Leușeni. Pentru efectuarea formalităților specifice traversării frontierei de stat s-a prezentat un tânăr de 26 de ani, la volanul unui mijloc de transport de model „Honda Civic”.

 

Photo Credit: customs.gov.md

Șoferul cu dubla cetățenie, a Republicii Moldova și României, în timpul verificărilor nu a dat declarații despre bunurile transportate, însă aplicarea filtrelor de control, conform unor informații operative, a condus la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului auto.

În rezultat, echipa mixtă a depistat, în locașuri special amenajate ale automobilului, 2.316 pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Valoare țigărilor pe piaţa din Uniunea Europeană se estimează la suma de circa 4.500 de euro.

 

Photo Credit: customs.gov.md

Pe numele bărbatului a fost întocmit proces-verbal în conformitate cu art. 287, al. 10 Cod Contravențional al Republicii Moldova, iar produsele de tutungerie au fost reţinute în vederea confiscării. Contravenientul urmează să achite o amendă în valoare de trei mii de lei.

De asemenea, conform legislaţiei în vigoare, automobilul de model „Honda Civic”, implicat în contrabandă cu ţigări a fost reţinut în vederea confiscării sau încasării contravalorii acestuia.

 

Photo Credit: customs.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine