Tinerii din PPEM organizează un flashmob împotriva cenzurii internetului

cenzura_internet
Foto:Radiocluj.ro

Tinerii Partidului Popular European din Moldova organizează astăzi, 31 martie, ora 16:30, un Flashmob de protest împotriva intenției Guvernului de a adopta în grabă, fără consultarea societății civile, a proiectului de lege care prevede controlul internetului. În opinia tinerilor, acest proiect violează dreptul la libertatea de exprimare și viața privată.

Republica Moldova se apropie cu pași grăbiți de dictatură. Pretextul guvernării este unul artificial. Mai mult, în condițiile lipsei de încredere a cetățenilor în organele de drept, cine va garanta că aceste informații nu vor fi utilizate în scopuri de intimidare politică, economică și personală? Cunoaștem după furtul „miliardului” cum lucrează organele de drept”, a menționat Ion Ranga, liderul TPPEM.

Cu un apel de solidarizare a tinerilor a venit Denis Lungul, vicepreședintele TPPEM: „Ne-au luat justiția, Parlamentul, Guvernul, televiziunea, si vor deja să controleze internetul. E cazul să protestăm pașnic împotriva dorinței guvernării de a citi mesajele din #sms #email, #Facebook, #Telegram, #Viber #Skype, #WhatsApp. Să nu le permitem sfidarea normelor democratice în așa hal.

Organizatorii flashmob-ului îndeamnă toți tinerii care doresc să-și revendice dreptul la libertatea de exprimare să vină cu laptopul sau tableta la ora 16.30 în fața Parlamentului Republicii Moldova.

Reamintim că ieri, 30 martie, Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de lege orientat împotriva combaterii pornografiei infantile și a terorismului. Hotărârea Guvernului a stârnit un val de critici din partea experților și a societății civile, întrucât unele prevederi permit organelor de anchetă dreptul să blocheze site-uri, să fie verificate email-urile personale, SMS-urile și permite citirea mesajelor Viber, Telegram sau WhatsApp.

Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine