Candidează pentru o bursă Rotary și urmează un curs de instruire la o universitate internațională

Duke Chapel
Foto:fmrealty.com

Tinerii profesioniști care au experiență în relații internaționale sau prevenirea conflictelor pot câștiga una din cele 100 de burse de stagiu oferite de Rotary International. 

În fiecare an, Rotary International selectează până la 100 de persoane din întreaga lume pentru a primi o bursă de stagiere în unul din centrele care se ocupă cu studierea tematicii păcii în lume. După acest stagiu ai posibilitatea să lucrezi în cadrul organismelor politice naționale, în ONG-uri sau organizații internaționale precum ONU sau Banca Mondială. Bursa cuprinde: taxe, cazare, alimentație, transportare internațională și alte costuri legate de studii.

Sunt disponibile două tipuri de burse:

  • Curs de masterat

Sunt oferite cursuri de masterat în domenii relaționate cu relațiile internaționale și prevenirea conflictelor. Programul durează de la 15 la 24 de luni și implică o perioadă de practică de două-trei luni. Sunt oferite 50 astfel de burse la una din universitățile:

  • Certificat de dezvoltare profesională

Acest program este destinat profesioniștilor care lucrează în domeniul propus a fi studiat, care vor să-și perfecționeze abilitățile de lucru și să câștige experiență. Durează trei luni și se desfășoară la Chulalongkorn University în Tailanda (fact sheet), dintre care până la trei săptămâni sunt destinate studierii. Sunt oferite 50 astfel de burse.

Cerințe pentru candidați:

# Cunoașterea la nivel înalt a limbii engleze. Cunoașterea unei alte limbi la același nivel este recomandată;
# Experiență în domeniul relațiilor internaționale, al păcii și al prevenirii conflictelor;
# Abilități de lider;
# Candidații pentru masterat trebuie să aibă o diplomă de licență și un minimum de trei de ani de lucru/voluntariat în domeniul menționat;
# Candidații pentru certificate profesionale trebuie să aibă un minimum de cinci ani de lucru/voluntariat în domeniul menționat.

Pentru a participa, completează formularul de înregistrare până la 31 mai 2016. Detalii puteți afla și pe site-ul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine