(foto) Studiu internațional: Vezi caracteristicile sănătății adolescenților din Moldova

1
Foto:Photo Credit: euro.who.in

Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a realizat un studiu în care a cercetat sănătatea și comportamentele sociale ale adolescenților din lume, inclusiv din Republica Moldova. Acesta a fost lansat astăzi, 30 martie și informează despre factorii comportamentali și sociali determinanți.

Studiul „Sănătatea adolescenților, factorii comportamentali și sociali determinanți” prezintă mai multe curiozități despre tineri, precum: în Europa și în America de Nord 80% dintre tineri susțin că sunt satisfăcuți de viața lor sau 1 din patru fete la 15 ani ține o dietă sau face altceva ca să slăbească. De asemenea, conform acestui studiu, în Moldova adolescenții de 15 ani – 81% din fete și 69% din băieți – susțin că pot discuta ușor sau foarte ușor cu mamele lor.

În Republica Moldova studiul este prezentat de către viceministrul Sănătății, Liliana Iașan, Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova, Haris Hajrulahovic, și cercetătorul principal pentru Republica Moldova al Studiului internațional „Sănătatea adolescenților, factorii comportamentali și sociali determinanți”, dr. Galina Leșco, Coordonator Național al Proiectului „Generație Sănătoasă – Extinderea Serviciilor de Sănătate Prietenoase Tinerilor în Republica Moldova, șefa Centrului Național de Resurse în Sănătate pentru Tineri „NEOVITA”.

 

Photo Credit: stiripozitive.eu
Photo Credit: stiripozitive.eu
Photo Credit: stiripozitive.eu
Photo Credit: stiripozitive.eu

Photo Credit: stiripozitive.eu
Photo Credit: stiripozitive.eu
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine