(video) Festivalul de Film Cronograf 2016 surprinde publicul cu 40 de filme documentare

1

Cea de-a treisprezecea ediție a Festivalului Filmului Documentar Cronograf va aduce în văzul publicului 40 de documentare de pe toate continentele și va dura șapte zile. Informația a fost oferită de către Virgiliu Mărgineanu, directorul Cronografului, în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău.

El susține că anul acesta în competiție s-au înscris 500 de filme. Festivalul de Film Documentar Cronograf va fi deschis publicului larg în perioada 12-18 mai. Festivalul conţine patru secțiuni internaționale:

# Secțiunea Principală, dedicată filmelor documentare realizate în perioada 2014-2016;
# Secțiunea cadRO – dedicată filmelor despre români si comunităţile de români din întreaga lume;
# Secțiunea Un LIKE pentru DOCUMENTAR – aici concurează documentarele de scurtmetraj destinate adolescenților;
# Secțiunea Cu ochii pe Moldova include documentare realizate de cineaști străini despre spațiul R. Moldova.

De asemenea, festivalul are și o secțiune națională – Producții locale, deschisă producțiilor recente ale studiourilor independente și a posturilor de televiziune din R. Moldova.

Festivalul CRONOGRAF este la ora actuală unicul festival internațional de film documentar din Republica Moldova. El este organizat anual la Chişinău, începând cu 2001. Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri cineaşti moldoveni, organizaţi în cadrul OWH Studio, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume.

Ajuns la cea de-a treisprezecea ediţie, FIFD CRONOGRAF se bucură astăzi de popularitate şi o bună reputaţie internaţională, cu precădere în Europa de Sud-Est, unde se înscrie printre cele mai importante evenimente cinematografice. În fiecare an se atestă o creştere a numărului de filme înscrise în concurs, dovadă că festivalul a trezit interesul documentariştilor din toată lumea. CRONOGRAF este şi o oportunitate a ieşirii din anonimat pentru cineaştii autohtoni, precum şi o cale de acces către noutăţile genului pe plan mondial.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine