Recomandări de evenimente pentru ultima duminică din martie 2016

1
Foto:Photo Credit: forhdwallpapers.com

Duminică este o zi a odihnei. Este o zi pe care puteți să o petreceți cu familia sau puteți să evadați, în singurătate, pentru a vă relaxa. Fie că alegeți prima variantă sau a doua, ori o aveți pe a treia, o puteți face la unul dintre evenimentele recomandate de #diez.

# Târg de Post VEGAN SHOW la ora 11:00

Photo Credit: facebook.com/events

În Postul Mare din acest an evenimentul nostru special și delicios vă așteaptă cu familia și prietenii pentru a vă menține spiritul ACTIV, ECO, SĂNĂTOS. Târgul gastronomic vă așteaptă cu produse multe și speciale pe care doar aici le puteți găsi toate în același loc. Evenimentul se va desfășura la Centrul Expozițional de la Moldexpo.
O să vă bucurați de Teatrul Gastronomic, tratamente naturiste, activități sportive, jocuri pentru copii, catering mobil si ateliere tematice. Cea de a 3-a ediţie a târgului de post VEGAN SHOW va pune accentul pe stilul sănătos de viață, produsele eco, vegane și de post.  VEGAN SHOW susține două cauze de caritate:
– „Învingem Fibroza Chistică în Moldova” și
– Centrul Phoenix pentru copii cu dizabilități de la Râșcani.

Accesul pentru copii pâna la 12 ani, pensionari și persoane cu dizabilități e gratuit. Adulții – 40 lei/persoană. Evenimentul poate fi găsit și pe Facebook.

# Tribuna Sănătății de la 11:30 la Moldexpo

Photo Credit: facebook.com/events

De la 11:30 până la 16:30 ești așteptat la Centrul Expozițional Moldexpo la „Tribuna Sănătății” – elementul nou al ediției a III-a a Târgului de Post. Este un produs creat în parteneriat de Etno-Gastronomica și Platforma E-Sanatate pentru a răspunde la numeroasele întrebări care apar atunci când o familie crește copii.

Este vreun părinte care le știe pe toate? Este vreun părinte care nu se întreabă ce produse sunt mai potrivite pentru copilul său, cum să-l învețe să mănânce produse sănătoase și să reducă consumul celor nesănătoase? Ne dăm seama tot mai mult că pentru a crește un copil sănătos e bine să învățăm și este mai puțin costisitor din punct de vedere al sănătății și al finanțelor să învățăm cum să prevenim anumite afecțiuni decât să le tratăm.

La „Tribuna Sănătății” veți putea asculta doctori de diverse specializări, nutriționiști și părinți care vor vorbi despre aspecte practice care ne interesează pe mulți. La fel, veți putea adresa întrebări care vă preocupă li participa la discuții.

Vom vorbi despre subiecte privind alimentația corectă a copiilor sugari, cum să evitați infecţiile respiratorii și alergiile la copii, ce să faceți când micuții refuză să mănânce și ce înseamnă produse sută la sută vegane, dar și cât de importantă este apa pentru organism. De asemenea puteți accesa Facebook-ul pentru a vedea evenimentul.

# Vino și află cum să faci o Detoxifiere a organismului în Post, la 12:00!

Photo Credit: facebook.com/events

Ținând cont de faptul că este primăvara, și este cel mai bun anotimp pentru a face o Detoxifiere a Organismului, la acest eveniment se va aborda tema Detoxifierii.
La acest eveniment veți afla:
– De ce este nevoie de a face o detoxifiere a organismului;
– Metode de detoxifiere;
– Cum să facem o deparazitare corectă;
– Cum corect să elimnăm din organism toxinele, depunerile, sărurile, bacteriile, virușii, etc.
– Sursele de acumulare a toxinelor în organism;
– Recomandări pentru detoxifiere;
– Alimentație în timpul detoxifierii;
– Produse alimentare necesare consumate în timpul detoxifierii;
– Cîtă apă trebuie să consumă în timpul detoxifierii;
– Etapele de intoxicare a organismului;
– Programul de detoxifiere Colo-Vada;
– etc.
Intrarea liberă, doar cu înscriere preventivă. Seminarul va dura o oră de la 12:00-13:00. Accesați Facebook pentru a afla mai multe detalii.

# La 13:00 ești așteptat la „27 Martie Ziua Unirii Basarabiei cu Țara Mamă România”

Photo Credit: facebook.com/events

La 27 martie 1918, 86 dintre membrii Sfatului Țării au votat în favoarea Unirii, 3 membri au votat împotrivă, 36 s-au abținut, 13 membri au absentat pur și simplu. Fiecare a decis în limitele propriului fel de a fi și de a gândi. La 27 martie 2016 se vor împlini 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Cu acest prilej, vom organiza un marș prin care vom sărbători Unirea.

Astfel duminică, 27 martie, ora 13:00, în faţa Teatrului Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”, poți merge să participi la acest eveniment. Accesați evenimentul pe pagina de Facebook pentru a afla detalii.

# Spectacolul TOSCA de Giacomo Puccini la 16:00

Photo Credit: facebook.com/events

Libretul operei Tosca are la bază piesa omonimă a lui Victorien Sardou, care tratează evenimentele istorice din Italia de la sfârșitul secolului XIX. Conflictul dramatic esenţial nu este redat în opera lui Puccini cu destulă claritate, în schimb neasemuita bogăţie melodică a muzicii sale înscrie Tosca între capodoperele genului. G.Puccini a început să lucreze la piesă în 1896, şi abia în octombrie 1899, după trei ani de colaborare dificilă cu libretiştii Giusseppe Giacosa şi Luigi Illica, finisează opera. Premiera operei Tosca a cunoscut un mare succes. Lucrarea se înscrie în repertoriul permanent al teatrelor lirice, bucurându-se de o mare popularitate.

Spectacolul se va începe la ora 16:00. Se va juca în trei acte. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”. De asemenea, puteți să-l accesați și pe pagina de Facebook.

#  Speclacolul „De La Bach La Ysaÿe” de la Sala cu Orgă

Photo Credit: facebook.com/events

În colaborare cu ICR Chisinau – Institutul Cultural „Mihai Eminescu” din Chişinău, Liviu Prunaru – concertmaestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, violonista Valentina Svytlovskaya, membră a aceluiaşi prestigios ansamblu şi flautistul Ion Negură, împreună cu Orchestra Naţională de Cameră, condusă de maesrtul Cristian Florea vor deschide cea a de-a VI-ea ediţie a Festivalului. Spectatorii vor asista la o evoluţie „de cuplu’’ – Stradivarius şi Guarneri – două viori de colecţie cântate de violoniştii invitaţi. Cele două viori sunt instrumente de mare performanţă şi valoare: Stradivarius „Pachoud” din 1694 (Liviu Prunaru) şi Guarneri „Maria Theresia”din 1676 (Valentina Svyatlovskaya).

În program
JOHANN SEBASTIAN BACH
– Toccata și Fuga în re minor pentru orgă și orchestră de coarde, arr. Cristian Florea
– Concertul în re minor pentru 2 viori şi orchestră, BWV 1043
– Suita orchestrală Nr.2 în si minor, BWV 1067
EUGÈNE YSAŸE
– Amitié (Poème No.6), pentru 2 viori şi orchestră, Op.26, arr. Dan Dediu.

Vedeți evenimentul și pe Facebook.

# Duminică la 18:00 poți participa la UITe Mafia Club : LXXXVIII (Baby Face Nelson Edition)

Photo Credit: facebook.com/events

Mafia este un joc social prin intermediul căruia iți dezvolți capacitațile analitice și controlul propriilor emoții. Jucăm după reguli profesioniste, dar ne orientam la persoanele care nu au mai jucat sau au o experiență limitată.  Jocul este fără taxă de participare și cu începere la ora 18:00 la Baker Street. Îl puteți găsi și pe Facebook.

# Monospectacolul ,,Ultima noapte la Madrid” de la Teatrul Eugene Ionesco

Photo Credit: facebook.com/events

Duminică, 27 martie, ora 18:30 va fi prezentat monospectacolul ,,Ultima noapte la Madrid” cu Ala Menşicov, de Brian McAvera în regia lui Vitalie Drucec. Pe parcursul a 90 de minute spectatorii vor putea urmări viaţa interioară a ultimii soţii a lui Pablo Picasso, un spectacol viu şi plin de un amalgam de emoţii, de la tristeţe la bucurie. Despre spectacol aflați mai multe de pe Facebook.

# Teatrul „Geneza Art” la 18:30 își așteaptă spectatorii la spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda”

Photo Credit: facebook.com/events

Teatrul „Geneza Art” te invită pe data de 27 martie la spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia Danielei Burlaca.

Un delir, o bucurie fără margini, o abandonare de sine, care depășește orice așteptare, orice idee cinică, sau neconcepută despre iubire. Dorința de a se contopi și de a dispărea în iubire ia proporții absolute ale dizolvării în neant. Urșii panda – un spectacol de atmosferă și relaxare.

Prețul biletelor este de 100 de lei. Le puteți comanda de pe iTicket. Sau ne puteți telefona la numărul: 0691 32 746. Accesați evenimentul pe Facebook pentru mai multe informații.

# Felicidad Latino Sunday Latino Party @Draft la ora 19:00

Photo Credit: facebook.com/events

Sunteți invitat să petreceți seara de duminică în ritmurile incendiare ale celor mai populare dansuri din toată lumea – kizomba, salsa, bachata, semba, rumba, cha cha cha, son și reggaeton! Adresa localului este Beraria Draft, str. Cosmonauților 6 (fostul restaurant Napolis, vis a vis de ASEM). Ora petrecerii este de 19:00 până la 22:00.

Accesați pagina de Facebook a evenimentului pentru detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine