Studenții internaționali ce învață în SUA vor putea obține o viză prelungită de lucru

campusQuad

Studenții internaționali vor avea acum oportunitatea de a lucra pentru trei ani după terminarea unui program de studii în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost luată de Guvernul SUA zilele trecute.

Conform deciziei Guvernului american, studenții internaționali vor putea acum să rămână în State pe o perioadă de trei ani după ce au terminat un program de studii cu posibilitatea de a se angaja ulterior și chiar de a candida pentru Green Card mai târziu, scrie portalul edu-active.com.

Acest aspect face SUA mai atractivă ca locație pentru studii în comparație cu alte țări care încă nu oferă posibilitatea de a rămâne pentru un job după absolvirea ciclului de studii.

Oportunitatea are însă o eligibilitate restrânsă către studenții care își vor urma studiile în domeniile: știință, tehnologii, inginerie și matematică.

Hotărârea va intra în vigoare în luna mai a acestui an și în acest fel, un student internațional poate deveni ușor un lucrător full-time în SUA. Studenții vor avea, de asemenea, oportunitatea de a încerca diverse joburi și a descoperi poveștile de succes ale unor profesioniști care au reușit să-și lanseze cariere în SUA.

Câteva detalii importante:

# Doar studenții care obțin o diplomă de studii acreditată de Departamentul Educației din SUA pot candida pentru o viză prelungită;

# Responsabilitățile, orele de lucru și recompensarea studenților care se angajează ulterior pe baza vizei trebuie să fie aceleași ca și ale unui lucrător american din același domeniu de activitate;

# Studenții trebuie să lucreze ulterior cel puțin 20 de ore pe săptămână pentru a fi calificați;

# Studenților li se permite o mică perioadă de ne-angajare imediat după absolvire. Majoritatea studenților își găsesc joburi full-time în decurs de un an.

Tot ce vă rămâne este să stați cu ochii pe oportunitățile de studii în SUA și să vă înrolați la un program de studii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine