Tinerii juriști pot participa la un schimb de experiență în cadrul unei călătorii la București

studenti

Studenții Facultății de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova au oportunitatea de a participa la un schimb de experienţă la Bucureşti, în cadrul proiectul „Autostrada de Drept”. Acesta se află la cea de-a V-a ediție și este organizat de Consiliul Studenţesc al Facultăţii de Drept în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor în Drept din Bucureşti.

Acțiunea are ca idee fundamentală un schimb de experiență între tinerii juriști din cele mai importante centre universitare din Moldova și România.

În cadrul proiectului, cei mai activi studenți vor avea posibilitatea de a pleca la București pentru cinci zile (10-16 aprilie) ca să obțină noi experiențe și să cunoască noi concepte despre drept, oferite de profesorii Universității din București. În cadrul participării vor fi combinate activităţi academice cum ar fi cursuri, seminare, dar şi activităţi extra-curriculare.

„Studenții care au participat anul trecut la „Autostrada de Drept” vorbesc cu mult entuziasm despre implicarea lor, spunând că o astfel de experiență nu trebuie ratată. Tot ei susțin că au rămas cu un bagaj mare de amintiri și și-au făcut mulți prieteni. De partea cealaltă, cei de la București se arată nerăbdători să înceapă o nouă ediție a proiectului”, susține Cristina Doagă, membră a Consiliului Studenţesc al Facultăţii de Drept de la USM.

Pentru a aplica la program trebuie doar să completați formularul de selecție până pe data de 27 martie curent. Ulterior, pentru tinerii selectați vor fi organizate interviuri ce se vor desfășura în perioada 27 – 30 martie. Într-un final, pe data de 10 aprilie curent, participanții vor pleca în Capitala României – București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine