Ziua Internațională a Francofoniei va fi celebrată la Filarmonica Națională cu muzică franceză

1
Foto:Photo Credit: 1080.plus

Vineri, 18 martie, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” oferă un concert simfonic dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei. Pe scenă vor evolua soliști precum: soprana Tatiana Costiuc și Maria Postolache la vioară.

Orchestra Simfonică Națională va fi dirijată de Valentin Doni, din România. Astfel, concertul vine să celebreze Ziua Internațională a Francofoniei, oferind spectatorilor săi un program plin de muzică franceză. De pe scena Filarmonicii vor putea fi auzite interpretări din:

Georges Bizet – „L’Arlesienne” (Suite nr. 2 )
Édouard Lalo – „Symphonie espagniole”, op. 21
Léo Delibes – Chanson espagnole „Les filles des Cadix”
Léo Delibes – „Poupée”
Piotr Ilitch Tchaïkovski – Ouverture fantaisie „Roméo et Juliette”

Evenimentul va fi prezentat de Rodion Guștiuc. Intrarea este liberă. Pentru a afla mai mule detalii despre acest eveniment intră aici.

Reamintim că în Republica Moldova, Zilele Francofoniei se desfășoară anual, începând cu 1997, când republica noastră a devenit membră a Organizației Internaționale a Francofoniei. La 20 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. Tot în această zi se va deschide și Festivalul Filmului Francez al cărui program îl puteți vedea citind un alt material realizat de diez.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine