(video) Primăria Chișinău va introduce o rută nocturnă pentru o perioadă de testare

IMG_1273

Un grup de tineri a depus pe 15 martie o petiție privind introducerea transportului public pe timp de noapte. Pe parcursul a câteva săptămâni, tinerii au adunat 10.000 de semnături și le-au depus la Primăria Chișinău. Acești tineri s-au întâlnit cu purtătorul de cuvânt al edilului Capitalei, Vadim Brânzaniuc, care a declarat că va fi introdusă o rută nocturnă pentru o perioadă de testare, informează Agora.

„Problema transportului nocturn este o problemă cu care se cionește nu doar Chișinăul. Anterior, orașul a avut rute nocturne. Mai târziu, din motiv financiar, acest orar a fost redus. Suntem conștienți că acest orar nu este unul care satisface necesitățile persoanelor care muncesc până târziu. Aceste demersuri vor ajunge la primar în curând. Primăria va stabili în regim de testare o rută sau două și vom vedea dacă sunt necesare, ca mai târziu să avem un studiu de fezabilitate”, a declarat Vadim Brânzaniuc.

De asemenea, Brânzaniuc a precizat: „Nu putem să nu luăm în considerare această listă cu semnături ale locuitorilor din Chișinău și sperăm cât mai curând să facem acest test și să vedem feedbackul oamenilor”, a conchis purtătorul de cuvânt.

Șeful RTEC a făcut câteva precizări vizavi de solicitările tinerilor. „Conform calculelor, un kilometru parcurs de troleibuz costă 16-17 lei. Acest lucru se transformă în milioane dacă este vorba de luni sau ani. Din punct de vedere tehnic, suntem dispuși. Deja depinde ce se va decide și Primăria va trebui să acopere cheltuielile”, a precizat Gheorghe Morgoci, șeful RTEC.

„Există necesitatea transportului public în timpul nopții și nu putem nega acest lucru, dovadă sunt miile de semnături pe care le-am adunat pe parcursul acestor săptămâni. Oamenii activează până târziu, se odihnesc în localurile de agrement și trebuie să recunoaștem acest lucru. Am colectat aceste semnături în diferite regiune ale orașului”, a declarat Adrian Pleșca, inițiatorul petiției.

Potrivit inițiatorilor petiției, la unele uzine, oamenii au stat la coadă pentru ca s-o semneze.

„Mai mulți oameni se plâng că nu au cu ce să circule după serviciu sau ieșirile cu prietenii. Este important să dăm curs solicitărilor a peste 10.000 de chișinăuieni. Nu toți cetățenii își permit să comande taxi în fiecare seară”, a spus Sergiu Tofilat.

 

Depunerea petiției privind introducerea transportului public p…Astăzi am depus cele 10.000 de semnături și am obținut o victorie. Mică, pe alocuri ineficientă, dar, victorie. Chișinăul va avea transport public noaptea. Urmează să lucrăm mult pentru ca proiectul să fie unul de calitate. Cu suflet.

Posted by Adrian Plesca on Tuesday, March 15, 2016

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine