Cristi Aldea-Teodorovici face noi declarații privind conflictul cu Carla’s Dreams

Cristofor-Aldea-Teodorovici

Săptămâna trecută, Carla’s Dreams a făcut un cover la piesa „Focul din Vatră” a regretaților artiști Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Reinterpretarea a stârnit controverse, iar asta pentru că fiul autorilor, Cristi Aldea-Teodorovici, a blocat piesa. #diez a cerut părerea experților referitor la acest caz, astfel, constatând că legea este de partea lui Aldea-Teodorovici, iar asta pentru că cei de la Carla’s Dreams nu au cerut permisiunea de a cânta piesa în public.

Contactat ieri de #diez, Cristi Aldea-Teodorovici a refuzat să ofere foarte multe detalii. Astăzi însă, acesta a comentat mai detaliat cazul, postând un mesaj pe Facebook. Aldea-Teodorovici a anunțat că în timpul apropiat va face o conferință de presă în cadrul căreia va vorbi despre reinterpretarea pieselor Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici. „În legătură cu anunțul pe care l-am scris și din moment ce eu perpetuez în continuare piesele părinților și ale lui Petre Teodorovici alături de orchestra formată în memoria lor – „Aldea-Teodorovici Orchestra”, voi face în timpul apropiat o conferință de presă în cadrul căreia vom vorbi despre reinterpretarea pieselor Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici, de către alți colegi de scenă și acordul din partea deținătorilor de drept pentru promovarea publică (internet, tv, radio) inclusiv și la coveruri”, a scris Cristi Aldea-Teodorovici.

Totodată, acesta a descris unele momente mai dificile prin care au trecut părinții lui, precizând că nu are nimic împotrivă să li se cânte piesele, dar să se realizeze în mediul privat și nu public. „Împreună cu părinții am avut o viață foarte zbuciumată și numai eu, și părinții mamei mele Doina știu prin câte au trecut ei (colindat zi și noapte, în lung și-n lat Moldova și România pentru un sac de cartofi sau o bucată de pâine, cântat pe frontul războiului din Transnistria, persecutați din cauza că ei cântau prea românește, impuși să traducă unele piese în rusă pentru ca să fie acceptate de regim etc.) pentru ca să realizeze cântece și melodii care reprezintă durerile și bucuriile neamului nostru, orchestrații atât de ample, totul pentru promovarea spiritualității românești și universale.

De aceea, nu am nimic împotrivă să li se cânte piesele, ba dimpotrivă, mă bucur mult, dar să se realizeze în mediul privat și nu public (audio-vizual-internet) când e nevoie de un simplu apel pentru aprobarea aranjamentului, stilisticii interpretării și formei coverului de către familia noastră, și autorii textelor sau reprezentanții legali ai acestora (Dna Vieru, Dna Matcovschi, Dna Păunescu etc.) ceea ce mi se pare corect față de multitudinea de viziuni asupra operei lui Ion și Doina Aldea Teodorovici. P.S. Nu am fost înștiințat despre faptul că trupa Carlas își dorește să publice o piesă de-a părinților. Am rămas, ca și în alte cazuri, (Catharsis, Elena Gheorghe etc.) pus în fața interpretării și publicării”, a precizat Cristi Aldea-Teodorovici în mesajul său.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine