10 recomandări de evenimente pentru joi, 10 martie

1
Foto:Photo Credit: wien.info

Ziua de joi, 10 martie, ai ocazia să o petreci la unul din cele 10 evenimente pe care ți le recomandă echipa #diez.md. Mâine ești așteptat la concerte, piese de teatru, discuții publice, expoziții, seminare. Tu alegi unde să mergi.

#1. Dialog dechis cu ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola

 

Photo Credit: facebook.com/events

Mâine între orele 9:15-12:15 la Radisson Blue Hotel va avea loc o dezbatere publică cu participarea Excelenței Sale, Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola și domnului Octavian Calmîc, Ministrul Economiei al Republicii Moldova. La acest eveniment locurile sunt limitate, deaceea  puteți să vă înscrieți completând acest formular . De asemenea găsiți aici evenimentul pe pagina de Facebook. 

#2. Concert de caritate pentru copii la Filarmonica Națională

 

Photo Credit: facebook.com/filarmonicadinchisinau
Photo Credit: facebook.com/filarmonicadinchisinau

Mâine la ora 16:00 lumea este invitată la un concert de caritate pentru copii „Numai împreună facem lumea mai bună”. Pe scenă vor evolua peste 14 artiști și ansambluri artistice, de exemplu: Adrian Ursu și Bety, Maxim Pușcă și Ana Dumbrava, Serj Kuzenkoff și Ursachi Adrian, Olesea Enche și Ion Cazacu, Ansamblul de dans Alistar, Ansamblul de dans Fantezie, Studioul artistic Mlădița. Mai multe informații despre eveniment, precum și despre bilete aflați aici.

#3. Dialoguri Urbane: Câte benzinării încap în Chișinău?

 

Photo Credit: facebook.com/events

Cum a ajuns Chișinăul orașul benzinăriilor și care vor fi efectele moratoriului? Cum asigurăm respectarea actelor normative în domeniu? Care este impactul benzinăriilor asupra asupra sănătății oamenilor și a mediului înconjurător? Încercăm să găsim răspunsuri la aceste întrebări în cadrul unei noi runde de Dialoguri Urbane. Astfel, mâine între ora 17:00 – 19:00 la Pretura sectorului Centru sunt așteptați toți doritorii pentru a discuta cu Victor Lutenco, consilier municipal PPEM, Alexandr Barcovschi, inginer-șef la Chișinăuproiect, Iuliana Cantaragiu, expert al Centrului Național de Mediu și alți invitați despre această problemă.

#4. Lansarea oficială a Programului ITMC – Internship. Training. Mentoring. Coaching Programme – ediția 2016.

 

Photo Credit: facebook.com/events

Evenimentul își propune să abordeze performanța prin învățare, să rescopere talentele și aspirațiile generației milenare, să conecteze oamenii de afaceri cu cei mai talentați tineri din țară.

Programul ITMC își propune să ajute companiile din Moldova să identifice tinerele talente în rândul absolvenților, sa le motiveze să rămână în țară prin oferirea oportunităților de angajare, să accelereze procesul de integrare a absolvenților în câmpul muncii. Mai multe despre acest program citiți un articol de pe # diez.md. Evenimentul va avea loc mâine la ora 17:00 la Hotelul Codru.

#5. Doamnele de excepție ale Basarabiei într-un volum de excepție de Iurie Colesnic

 

Photo Credit: cotidianul.ro
Photo Credit: cotidianul.ro

După sărbătoarea de 8 martie, la Librăria din Centru, va avea loc lansarea volumului scris de Iurie Colesnic – ”În lumea asta sunt Femei…” – o carte despre doamnele de excepție ale Basarabiei.

Cei prezenți  vor avea ocazia de a procura cartea la un preț promoțional, valabil doar în ziua lansării. La eveniment va participa Ministrul Culturii al Republicii Moldova , Monica Babuc și scriitorii Nicolae Dabija și Valeriu Matei. Lansarea va avea loc pe data de 10 martie. Evenimentul va avea loc la 17:45 la Librăria din Centru. Aici îl găsiți și pe Facebook.

#6. Spectacolul „Veghe” jucat la Teatrul Eugene Ionesco

 

Photo Credit: facebook.com/events

Joi pe la Teatrul Eugene Ionesco se joacă comedia neagră ,,Veghe” este un spectacol de Slava Sambriş şi se joacă cu publicul pe scenă. Astfel dacă dorești să petreci seara  amuzându-te ești așeptat la spectacol la ora 18.30. Biletele pot fi comandate și online aici.

#7. Chisinau Toastmasters Meeting

 

Photo Credit: facebook.com/events

Toastmasters este o organizație educațională, care se concentrează pe oferirea de experiență în comunicare și leadership. Joi la ora 19:00 la Bilbioteca Municipală „B. P. Hașdeu” va avea loc o nouă întâlnire a clubului. Organizatorii au făcut și un program al evoluării participanților, pe care îl găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.  

#8. Seminarul  „Metode eficiente de învățare”

 

Photo Credit: facebook.com/events
Photo Credit: facebook.com/events

Aproape toți suntem de acord că pentru a ne perfecționa și a progresa în viață trebuie să fim capabili să învățăm. Absolvirea unei școli, avansarea la locul de muncă, producerea mai multor bani și alte rezultate personale și profesionale, deseori depind în mod exclusiv de abilitatea de a învăța și de aplica cele învățate. Academia „Applied Scholastics” vă prezintă metode inovative de învățare, o abordare nouă, simplă și extrem de eficientă.

Seminarul „Metode eficiente de învățare” este adresat tuturor celor care doresc să-și înbunătățească abilitățile de învățare:elevi, părinți, tineri, profesori, medici, antreprenori, manageri, consultanți şi lista poate să continuie. Joi, 10 martie 2016, ora 17.30 toți doritorii sunt așteptați la Academia „Applied Scholastics„ de pe  strada Bucuresti, 79. Pentru a participa este recomandat să completați un formular de înscriere. Cota de participare este de 100 de lei.

#9. Petrecerea: Am deja 20 de ani

 

Photo Credit: facebook.com/events

Mâine la ora 20:00 toți doritorii de a se relaxa la sfârșitul zilei sunt așteptați la o petrecere în localul Korovva. Organizatorii petrecerii îi îndeamnă pe vizitatori să aduc câte o carte pe care ar dori să o doneze. Puteți să vă informați despre petrecere și de pe evenimentul creat pe pagina de Facebook.

 

#10. Expoziția „Invențiile lui Da Vinci”

Photo Credit: diez.md

Expoziția „Da Vinci – Invenții” reunește circa 50 de modele de maşinării, proiectate acum 500 de ani de cea mai importantă figură culturală a Renaşterii, care sunt grupate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare.

Modelele, unele funcționale, sunt realizate în lemn şi respectă fidel schițele şi proiectele lui Leonardo da Vinci, care nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Mai multe detalii citește într-un reportaj #diez realizat în prima zi a expoziției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine