(video) 11 filme care spun povestea unor femei puternice

gamaniak_jolies-filles-3_17
Foto:Photo Credit: pinterest.com

„Femeia învinge tot, apoi plânge”, spunea marele poet Grigore Vieru. Iubirea, devotamentul, curajul și dragostea de viață a femeilor au fost de multe ori redate prin prisma unor filme de succes. Deși sunt regizate și gândite minuțios, peliculele nu sunt departe de realitatea cotidiană, ele descriind viața multor femei.

#diez a selectat câteva filme care descriu cât de frumoasă, puternică și ambițioasă în același timp poate fi Femeia.

You’re Not You

Filmul narează povestea lui Kate, o tânără de 30 de ani a cărei viață este dată peste cap atunci când este diagnosticată cu boala incurabilă SLA. Chiar dacă toți îi promit ajutor, Kate ajunge să fie lăsată în umbră, fiind ajutată doar de Bec, o studentă rebelă, pe care o angajează ca infirmieră. Relația celor două devine una specială, iar greutățile bolii sunt eclipsate de momente nebunatice.

 

Million Dollar Baby

„O fată de milioane” este o dramă americană din 2004, co-produsă, regizată și cu muzica compusă de Clint Eastwood, avându-i în rolurile principale pe Hilary Swank și Morgan Freeman. Filmul spune povestea unui antrenor de box subapreciat, a greșelilor din trecut care îl bântuie, și încercarea de a și le răscumpăra ajutând o pugilistă amatoare să-și îndeplinească visul de a lupta la profesioniști. Filmul a câștigat patru premii Oscar, la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună actriță și Cel mai bun actor în rol secundar.

 

Changeling

Acțiunea se desfășoară în Los Angeles, în 1928. Inspirat dintr-un caz real, care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul spune povestea unei femei aflate în căutarea adevăratului ei fiu, în locul căruia îi întorc alt copil și încearcă să o convingă că este fiul ei. Acest film a fost unul dintre favoritele la premiile Oscar.

 

Desert Flower

Filmul este o dramă care transpune pe ecran romanul autobiografic al fotomodelului Waris Dirie. Ea a copilărit în deșertul somalez. La vârsta de 13 ani a fost căsătorită forțat în Mogadischu cu un bărbat mai în vârstă. Peste câțiva ani reușește să fugă la Londra. Aici ea servește într-un local și este descoperită de un fotograf. Waris Dirie devine unul dintre cele mai solicitate fotomodele din lume.

 

Frida

În interpretarea actriței Salma Hayek, pictorița Frida Khalo poate fi descoperită prin prisma ființei sale care crea tablourile în funcție de ceea ce trăia în viața reală. Frida despărțea realitatea în „înainte” și „după” accidentul de tramvai în care a fost implicată. Nelăsându-se doborâtă de dominantele negative ale vieții sale – suferința fizică și neîmplinirea în dragoste -, Frida Kahlo a căutat întotdeauna iubirea în fiecare ființă pe care a întâlnit-o, iar trăirile sale le-a transformat în picturi.

 

North Country

Filmul descrie istoria lui Joyce, o doamnă divorțată, care, pentru a-și întreține cei doi copii ai săi, se angajează să lucreze la mină, unde aproape toți lucrătorii sunt bărbați localnici. Ea trebuie să lucreze la egal cu bărbații, dar nu primește o atitudine corectă din partea lor, deoarece bărbații nu-și consideră colegii demni de respect. Atunci Joyce trebuie să aleagă, să accepte atitudinea brutală a bărbaților sau să încerce să facă dreptate. Eroina, desigur, va alege a doua cale și se va adresa în judecată, devenind prima femeie care a câștigat judecata privind hărțuirea sexuală.

 

Allacciate le cinture

„Puneți-vă centurile” este un film italian care descrie povestea emoționantă a unei tinere pe nume Elena. Succesul pare să fie de partea ei, până în ziua în care se îmbolnăvește de cancer. Cu toate acestea însă ea nu încetează să-și bucure copii și soțul, dând dovadă de curaj. Un film dramatic care descrie viața multor femei din ziua de azi.

 

How I live now

Daisy, o tânără americană trimisă într-o zonă rurală a Angliei pentru a locui la niște rude, descoperă dragostea, dar și un scop în viață. Când simte fericirea mai mult, lumea din jurul ei este cuprinsă de război, ea fiind astfel forțată să lupte pentru supraviețuire. Suferă, luptă și trece peste multe greutăți, toate pentru a se ține de promisiunea făcută la o despărțire.

 

Mona Lisa Smile

Filmul descrie povestea unei profesoare care, după perioada războiului, se luptă să schimbe mentalitatea studentelor ei și a lumii despre femei. Într-o lume în care modul de a trăi este dictat, Katherine învață studentele cum să gândească pentru ele însele. Prin încercările acestora, protagonista învață și ea să își traseze un drum diferit.

 

Memoirs of a Geisha

„Memoriile unei gheișe” este o dramă istorică, adaptată după romanul cu același nume de Arthur Golden. În 1929, Chiyo, o fetiță de nouă ani dintr-un sat japonez este vândută unei gheișe din Hyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament destul de dur, geloasă fiind pe frumusețea ei. Într-un târziu, Chiyo e salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha, care o ia sub aripa ei ocrotitoare. Al Doilea Răzoi Mondial amenință însă atât Japonia, cât și viața lui Chiyo. Filmul a câștigat trei premii Oscar.

 

The age of Adaline

Precum eroul din Winter’s Tale, Adaline rămâne mereu tânără, chiar dacă lumea înaintează în vârstă în jurul ei. Paradoxal, dar această „șansă” îi aduce mari neplăceri: nu se poate atașa de iubiții ei și trebuie să-i evite, chiar să se ferească mereu de cei dragi. Viața eroinei devine o fugă continuă, schimbând epoci și identități. Ascunzându-şi secretul de toată lumea, cu excepţia fiicei sale, care este muritoare, Adaline reuşeşte să depăşească cu graţie toate momentele dificile, până când o veche relaţie interferează cu o nouă șansă la dragoste, ameninţând să-i dezvăluie misterul.

Dacă ai vizionat un film despre femei puternice și ți-a plăcut, îl poți atașa în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine