Ex-directorul BNS, Lucia Spoială, va conduce Organizația de Femei a PPEM

12806022_989587484428747_3774796347371219241_n

În pragul Zilei Internaționale a Femeii, sâmbătă – 5 martie 2016, a fost constituită Organizația de Femei a Partidului Popular European din Moldova. Președintele organizației a fost aleasă Lucia Spoială, Director General al Biroului Naţional de Statistică în perioada 2009 – februarie 2016.

Lucia Spoială a mulțumit participanților la eveniment pentru suport și încrederea acordată. „Împreună trebuie să fim o forță pentru țara noastră și să fim solidari cu cei care doresc îmbunătățirea vieții fiecărui cetățean. Femeile nu sunt în spatele, ci chiar în fața bărbaților, fiind în stare să demonstreze că pot face schimbarea. Vom pleda pentru egalitatea femeilor în politică”, a conchis Lucia Spoială.

Prezent la eveniment, președintele PPEM, Iurie Leancă, a vorbit despre importanța implicării femeilor în viața politică a țării: „Cea mai mare realizare pe care a avut-o PPEM a fost și este echipa. Astfel, organizația care se formează astăzi va completa echipa noastră, fiind convins că vom avea cea mai bună organizație de femei din Republica Moldova, așa cum este cea de tineret. Datoria noastră este să nu descurajăm, să nu pierdem încrederea că putem face ca moldovenii să rămână în această țară. Împreună avem șanse să schimbăm țara în care trăim”, a menționat Iurie Leancă.

La conferința de constituire au participat peste 100 de delegați din majoritatea raioanelor Republicii Moldova. Organizația își propune să promoveze valorile europene, să promoveze femeile în structurile de conducere ale PPEM și ale țării. De asemenea, membrii Organizației de Femei a PPEM au trasat obiectivele și scopurile de viitor, au aprobat un regulament de activitate, au ales organele de conducere. Primarul or. Durlești din partea PPEM, Eleonora Șaran, a fost aleasă vicepreședinte al organizației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine