(studiu) Marea Britanie: În weekend, 68% din tinerii de 15 ani dedică câte 10 ore pe zi internetului

169
Foto:Photo Credit: archive.constantcontact.com

Tinerii britanici nu mai pot fi văzuți în număr atât de mare ca înainte în spații publice și îndeosebi pe străzi. Oameni de știință dau o explicație acestui fenomen de societate.

Potrivit unei anchete realizate de institutul Ipsos Mori, publicate în luna decembrie, 68% din tinerii britanici de 15 ani dedică în medie 10 ore pe zi în weekend unor activități sedentare: televizor, jocuri video, calculator, navigare pe telefonul mobil, citit etc.

„Este mai ușor: nu trebuie să mă mișc și pot rămâne acasă. Este mai amuzant să îmi petrec timpul cu jocuri video, poți vorbi și bea o cafea în același timp”, spune Nathan, 15 ani.

Pe măsură ce tinerii intră mai profund în universul rețelelor de socializare — fără ca nimeni să fi stabilit o legătură de la cauză la efect—, delincvența și consumul de alcool scad semnificativ. În 2013-2014, aproape 22.400 de tineri britanici au fost condamnați sau sancționați prima oară, cu 75% mai puțin decât în 2003-2004, scrie Agerpres.

Potrivit profesorului Paul Hodkinson, popularitatea rețelelor de socializare este mai degrabă „un simptom al lipsei posibilităților de întâlnire în spații publice decât o cauză” a sedentarismului tinerilor de astăzi.

Dacă internetul ar dispărea de pe o zi pe alta, o adolescentă de 15 ani, Ivy, spune că ar avea un atac. Mama ei se plânge că fata este în permanență în contact virtual cu prietenii. Ivy spune totuși că ar prefera să fie cu prietenele afară în loc să se întâlnească cu ele pe rețelele de socializare.

Unii tineri care au probleme în a avea contacte reale regretă perioada când lumea era mai puțin conectată: „Dacă internetul ar dispărea, m-aș vedea mai des cu prietenii. Uneori mi-ar plăcea să se întâmple așa, atunci când nu vor să iasă”, spune și Spencer, 16 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine