Facebook a lansat „Canvas”, un serviciu destinat publicității

facebook-mobile-apps-ss-1920
Foto:Photo Credit: marketingland.com

Facebook a lansat joi o noutate pentru utilizatorii săi. De data aceasta este vorba de o platormă mobilă care permite agențiilor de publicitate să afișeze reclamele pe ecranul complet al telefonului mobil sau al tabletei, serviciu care va concura cu spoturile televizate.

Această nouă platformă a fost numită „Canvas” și permite deschiderea pe ecran complet a conținutului interactiv al unei fotografii sau spot video. Despre acest lucru s-a anunțat în timpul unei prezentări organizate pentru jurnaliști. Utilizatorul va putea, spre exemplu, să deruleze o succesiune de imagini, inclusiv videoclipuri, care să permită vizualizarea la 360 de grade, să apese pe anumite elemente pentru a obține informații suplimentare.

Testele realizate până în prezent au fost bine primite în rândul utilizatorilor, a spus coordonatorul de proiect Paresh Rajwat, care a adăugat că 53% dintre utilizatori au vizualizat mai bine de jumătate din reclamele difuzate pe Canvas, cu o durată medie de vizionare de 31 de secunde, iar la cele mai populare, timpul de vizionare a depășit un minut.
Serviciul „Canvas” este disponibil celor 2,5 milioane de companii de publicitate de pe Facebook la nivel mondial și este compatibil cu sistemele de operare iOS de la Apple și Android de la Google.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine