(video) BAC-ul, spaima absolvenților. De frica examenelor, zeci de absolvenți au abandonat școala

simulare-bacalaureat
Foto:PC: opiniatimisoarei.ro

Trei luni îi despart pe absolvenţii de liceu de cele mai importante examene. Chiar dacă sunt conştienţi de dificultatea BAC-ului, unii elevi abia de pronunţă o frază în limba engleză, iar alţii nu au nici bagajul minim de cunoştinţe în istorie sau geografie. De frica examenelor, zeci de absolvenţi au abandonat şcoala chiar în ultimul an, scrie Prime.md.

În clasa a 12-a a liceului din satul Frumușica, raionul Florești, învaţă nouă elevi. Chiar dacă sunt puţini şi beneficiază de mai multă atenţie din partea profesorilor, tinerii nu se prea obosesc să înveţe şi spun că s-ar mulţumi şi cu note de cinci.

Directorul instituţiei spune că tinerilor le este frică de bacalaureat, iar mulţi dintre ei au plecat să învețe în școli profesionale sau chiar au renunţat definitiv la studii.

„Cauza principală sunt condițiile în care se petrec examenele de BAC, cum ar fi detectorul de metale, camerele de luat vederi, dar chiar și volumul mare de material pe care trebuie să îl însușească”, a subliniat directorul liceului din satul Frumușica, raionul Floreşti, Vladimir Tomacinschi.

Aceasta este ultima promoție de liceu din această școală.

Alte şase licee din ţară se confruntă cu un număr mic de elevi în clasa a 12-a, unde sunt înscrişi mai puţin de 10 adolescenţi, iar în aproape 40 la sută dintre licee, numărul absolvenţilor este mai mic de 25.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine