Trei moldoveni și-au pierdut viața în urma unui accident produs în Ucraina

677365_main
Foto:Photo Credit: segodnya.ua

Conform informațiilor operative colectate de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, trei cetățeni ai Republicii Moldova și-au pierdut viața într-un accident rutier produs în această dimineață în apropiere de regiunea Odesa, Ucraina.

Din datele preliminare, un autobuz de model Setrade pe ruta Cahul – Moscova cu 37 de pasageri la bord a derapat de pe traseu în jurul orei 3.00 dimineața, în apropiere de localitatea Stari Maiakî din regiunea Odesa.

În urma accidentului, trei bărbați au decedat, iar alte cinci persoane au primit diverse traumatisme. Cei trei bărbați aveau vârstele de 21, 25 și 39 de ani, și respectiv sunt din satul Bujac, raionul Comrat; satul Găvănoasa, raionul Comrat și satul Cîșla, raionul Cantemir. Șoferul autocarului accidentat a fost internat în spitalul din localitatea Șîreaieve.

Angajații Direcției situații excepționale Cahul merg să informeze familiile celor care și-au pierdut apropiații în accidentul de circulație și monitorizează situația în continuare. Un mijloc de transport aduce acasă persoanele care au rămas în viață, 27 la număr, inclusiv și cele patru externate din spital, care au suferit traumatisme.

Mai mult, cei interesați de mai multe date despre identitatea persoanelor din autocarul implicat în accident, pot apela la Serviciul 901.

Reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova la Kiev şi Consulatului Republicii Moldova la Odesa sunt în contact permanent cu autorităţile din regiune pentru elucidarea situaţiei şi acordarea asistenţei consulare necesare, precum şi cu familiile pasagerilor.

În cadrul Consulatului Republicii Moldova la Odesa a fost deschisă „linia fierbinte” +380668711715 (mobil), la care pot apela rudele celor care au avut de suferit în accidentul menţionat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine