20 de lucrări arhitecturale din Polonia ajung în Republica Moldova

1
Foto:PC: modernism.ro

Douăzeci de lucrări remarcabile de arhitectură contemporană din Polonia pot fi văzute în cadrul expoziției „Polska. Arhitectura” care va fi prezentată la Universitatea Tehnică din Chișinău în perioada 18 februarie – 31 martie. Expoziția poate fi văzută la Universitatea Tehnică din Chișinău, Blocul de Studii al Facultăţii Urbanism şi Arhitectură.

Expoziția prezintă 20 de clădiri noi sau recent revitalizate, ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură. Văzute prin ochii lor, obiectele dezvăluie forma lor unică și modul complex în care au fost concepute. Expoziția cuprinde și schițe, desene și fotoreportaje care prezintă construcțiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activitățile desfășurate de personalitățile cărora le-au fost dedicate. O astfel de abordare tematică permite vizitatorilor expoziției o cunoaștere mai bună a polonezilor de astăzi.

O anexă literară a expoziției este povestirea arhitecturală a tinerei scriitoare poloneze Sylwia Chunik, care spune că „arhitectura înseamnă emoție”. Noi sperăm că emoția nu va lipsi vizitatorilor expoziției!

Expoziția „Polska. Arhitectura” a fost realizată în cadrul unei colaborări între Ministerul polonez al Afacerilor Externe și revista lunară „Architektura – murator”, iar curator este Ewa Porębska, redactor-șef al revistei amintite. Aflați aici mai multe informații despre expoziție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine