(video) Ziua siguranței pe internet, ai grijă ce postează copilul tău pe Internet

сщзшш
Foto:PC: facebook.com/SigurOnline

Pe 9 februarie este celebrată Ziua Siguranței pe Internet. Cu această ocazie, Centrul Internațional „La Strada” lansează o Campanie de comunicare online pentru protecţia copiilor şi tinerilor împotriva conţinutului digital ilegal şi dăunător.

Scopul campaniei este de a ajuta copiii să valorifice lumea într-o manieră sigură, astfel încât Internetul să devină un spațiu al oportunităților, în care să dobândească cunoştinţe, să comunice, să-şi dezvolte competenţele. Sloganul campaniei din acest an, „Acţionează acum pentru un Internet mai bun!” sau în engleză „Play your part for a better Internet!”, îndeamnă toţi utilizatorii de internet să conştientizeze importanţa aportului fiecăruia în crearea unui spaţiu prietenos.

În acest sens, „La Strada” propune două tutoriale cu scopul de a ajuta adolescenţii şi tinerii să navigheze pe Internet în condiţii de siguranţă. De asemenea, pe parcursul campaniei se vor desfășura mai multe seminare de informare în instituţiile de învăţământ din toată republica, unde vor fi prezentate părinților mai multe resurse informaționale utile părinților cu vârstă preșcolară. Mai jos aveți ocazia să vizionați tutorialele:

Ziua Siguranţei pe Internet este consemnată anual în luna februarie, începând cu 2004, cu scopul promovării utilizării responsabile a tehnologiilor online şi a telefoanelor mobile, în special de către copii şi adolescenţi. Coordonată la nivel european de reţeaua INSAFE (European Safer Internet Network) cu suportul Comisiei Europene, Ziua Siguranţei pe Internet a atins un grad global de participare, conştientizare şi acoperire media.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine