Stăuceni: O familie a fost transportă la spital în urma intoxicației cu monoxid de carbon

cosar22
Foto:Cinci persoane au fost transportate la spital, în urma intoxicării cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc în această dimineaţă într-o casă de locuit din comuna Stăuceni a municipiului Chişinău. Photo Credit: #diez

Cinci persoane au fost transportate la spital, în urma intoxicării cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc în această dimineaţă într-o casă de locuit din comuna Stăuceni a municipiului Chişinău.

Serviciul 903 a fost alertat pentru a interveni la acordarea primului ajutor unei familii. Din informaţiile operative se cunoaşte că trei persoane în vârstă de 30, 35 şi 40 de ani, dar şi doi copii cu vârsta de doi şi șapte ani s-au intoxicat. Medicii au reuşit să acorde primul ajutor medical transportând copiii la Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Sănătăţii Mamei Copilului, iar adulţii, la spitalul „Sfânta Treime” din Chişinău.

La faţa locului pentru cercetări s-a deplasat Laboratorul Experimental Antiincendiar, care a stabilit că cel mai probabil a avut loc emanarea de gaze toxice în urma arderii combustibilului într-un cazan instalat în încăpere. Specialiştii au depistat fisuri în canalul de evacuare.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează populaţia să respecte regulile antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire, să aerisească încăperile şi să verifice canalele de evacuare a gazelor toxice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine