Concediu prenatal mai mare pentru femeiele însărcinate cu tripleți

tripleti
Foto:Femeile ce așteaptă tripleți vor avea concediu prenatal mai mare. PC: jurnaluldeilfov.ro

Deputații din PLDM au propus un proiect de lege ce presupune acordarea unui concediu prenatal mai mare pentru femeile care așteaptă tripleți sau mai mulți copii, potrivit comunicatului emis de fracțiune.

Inițiatorii proiectului propun ca femeile salariate, ucenicele și soțiile aflate la întreținerea salariaților, care sunt în așteptarea a trei sau mai multor copii, să beneficieze cu 42 de zile mai mult decât mamele care aștepată un copil sau gemeni.

Potrivit acestora, în timpul sarcinilor multiple crește riscul apariției unor probleme de sănătate atât în cazul mamei, cât și a copiilor. De asemenea, acordarea certificatului de concediu medical de la 25 de săptămâni de sarcină este rațională și datorită faptului că femeiile însărcinate cu un copil sau gemeni, de regulă, nasc la termenul de 40 de săptămâni, beneficiind astfel de 10 săptămâni de concediu prenatal, însă gravidele cu tripleți în mare parte nasc nedepășind termenul de 35 de săptămâni.

Conform datelor Biroului Național de Statistică numărul nașterilor multiple este în creștere. Medicii spun că nașterile multiple devin din ce în ce mai obișnuite, deoarece tot mai multe cupluri folosesc medicamente contra infertilității. Astazi, în aproximativ 95% din cazurile de fertilizare in-vitro, mama este însarcinată cu gemeni sau tripleți.

Sursa: pldm.md

Taguri: ##diez#Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *