(foto) Poliția investighează cazul exploziei de la casa guvernatorului BNM

12659702_994586327266611_79840582_n
Foto:Photo Credit: UNIMEDIA

În noaptea de 1 februarie curent, la ora 3.00, Dispeceratul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a fost informat despre producerea unei deflagraţii într-o casă de locuit din sectorul Centru al Capitalei. Imediat la faţa locului s-au deplasat serviciile specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei, care au asigurat perimetrul şi au iniţiat acţiuni de cercetare pe faptul exploziei.

Totodată, a fost creat un grup de lucru din procurori, ofiţeri de investigaţii şi de urmărire penală, precum şi experţi criminalişti pentru a stabili cu certitudine toate circumstanţele producerii deflagraţiei.

Conform primelor informaţii constatate, explozia s-a produs la balconul de la etajul doi al casei și a fost provocată de o grenadă de tip RG-42. În urma deflagraţiei, niciunul dintre proprietari n-a avut de suferit.

Astfel, poliţiştii şi procurorii acumulează toate probele în vederea investigării acestui caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 278 „Actul terorist” din Codul Penal al Republicii Moldova. Persoanele culpabile de infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Concomitent, serviciile de investigaţii ale Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău întreprind acţiuni concrete în vederea identificării şi reţinerii persoanelor implicate în acest caz.

Vedeți mai jos cum arată casa lui Drăguțanu după explozie:

 

Photo Credit: UNIMEDIA
Photo Credit: UNIMEDIA
Photo Credit: UNIMEDIA
Photo Credit: UNIMEDIA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine