Ministrul Justiției: Baștovoi va avea 72 de ore pentru a participa la înmormântarea soției

2016-01-31 18-59-05 Скриншот экрана
Foto:PC: captură privesc.eu

72 de ore de libertate, atât vor avea Andrei Baștovoi și fiul său pentru a participa la înmormântarea soției, Svetlana Baștovoi, care a decedat din cauza unei scurgeri de gaze aseară în propria casă. Declarația aparține ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, făcută după ședința urgentă de astăzi la Guvern, convocată în legătură cu decesele a șase persoane provocate de un incendiu de la Edineț.

Acesta a spus că „Imediat după ce am aflat de tragedie, atât tatăl, cât și fiul au fost informați despre tragedia produsă și li s-a oferit asistență psihologică. De asemenea, au fost lansate toate discuțiile cu Procuratura pentru ca aceste persoane să poate asista la toate procedurile funerare. Până diseară, acestor persoane li se va oferi până la 72 de ore ca să se ocupe de aceste măsuri tragice. Pe parcursul acestor ore, deținuții vor fi monitorizați direct de angajații MAI, dar vor mai fi controlați și printr-un sistem electronic”, a anunțat ministrul.

Ministrul spune că, deocamdată, nu se poate pune problema amnistierii celor doi, așa cum solicită rudele familiei, fiindcă dosarul se află în examinare la Curtea de Apel.

Acesta a mai spus că potrivit legislației, grațierea este o prerogativă a președintelui RM și ea se aplică doar după ce este pronunțată o hotărâre definitivă și irevocabilă în acest caz. Dosarul Baștovoi se află abia la Curtea de Apel și nu există o hotărâre decisivă în acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine