Concurs pentru elevii din școli și licee! Participă și tu la cel mai tare concurs național – „edUKation”

SL5
Foto:Photo Credit: concurs.md

Centrul EXCEL anunţă lansarea celei de-a VIII-a ediţii a Concursului Național SKOLAR. Concursul se desfășoară în perioada 14 – 21 februarie 2016 și este adresat elevilor din școli și licee (clasele a IX-a – a XII-a), atât publice, cât și private, precum și studenților colegiilor (anii I, II și III) cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

Lansat în 2008, concursul școlar este o inițiativă educațională non-profit al centrului EXCEL, susținută de un parteneriat activ cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și cu Academia de Științe a Republicii Moldova.

Datorită unui cadru transparent și accesibil tinerilor, acesta se bucură de o popularitate sporită atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor, astfel că, la edițiile anterioare, au participat nu mai puțin de 5.150 de elevi din peste 151 de școli și licee din întreaga țară.

Inițiativa este susținută de o serie de parteneri academici precum IBS – Buckingham University, Budapesta, Ungaria; CATS Colleges, Marea Britanie; Middlesex University; Astrum Education, Marea Britanie; Alianta Franceza din Moldova, European University LEFKE din Cipru) și sponsori.

start730

Înscrierea candidaților pentru ediția concursului din acest an se face la următoarele discipline:

# Limba Engleza
# Matematica în Limba Engleză

Concursul se desfășoară în trei etape succesive:

29 ianuarie-9 februarie – Înregistrarea online pe site-ul concurs.md
14 februarie – Etapa regională și calificarea pentru etapa III
20-21 februarie – Etapa finală și desemnarea câștigătorilor concursului

Participanții pot câștiga premii în valoare totală de peste 10.000 de lire sterline: tabere de vară în Marea Britanie, Ungaria și Cipru, burse de studii, cursuri de limbă engleză și alte cadouri de valoare. Fondul de premii se va repartiza conform următoarelor categorii:

# Categoria English Language;
# Categoria Science Junior;
# Categoria Science Senior .

Fiind o inițiativă educațională non-profit, Concursul edUKation nu prevede taxe de participare pentru elevi, profesori sau parteneri. Costurile organizării concursului sunt integral suportate de către organizatori.

SL2

Criterii de Eligibilitate

# La concurs se pot înscrie elevii claselor IX – XII din licee sau anul 1, 2 și 3 de la Colegii.
# Participarea la concurs este benevolă și gratuită.
# Candidații se vor înscrie doar la una din cele două Categorii anunțate.
# Candidații acceptă toate condițiile prezentului regulament.
# Candidații vor prezenta un act de identitate pentru identificarea sa la cererea organizatorilor.
# Candidații sunt responsabili de exactitatea datelor cu caracter personal prezentate în procesul înregistrării și desfășurării concursului.
# Candidații se vor prezenta la probe conform orarului stabilit. Candidații, care s-au prezentat cu o întârziere ce depășește cinci minute, nu vor fi admiși în sala de testare.
# Candidații nu vor copia, plagia și vor folosi doar cunoștințele proprii. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula rezultatele testelor acelor candidați ce au încălcat această prevedere.

Obiectivele concursului sunt stimularea competitivității elevilor talentați și oferirea posibilităților extinse de manifestare și demonstrare a propriilor dexterități în domeniul lingvistic și cel al științelor reale.

Fă aici cunoștință cu regulamentul concursului.

Pentru mai multe detalii și înregistrare la concurs, accesați pagina concurs.md sau www.excel.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine