A fost lansat un proiect de reamenajare a Pieții Unirii Principatelor de la Buiucani

piata1
Foto:PC: Tinerii Moldovei

„Piața Unirii Principatelor” se află în sectorul Buiucani al Chișinăului, la intersecția străzilor Alba-Iulia și Ion Creangă. În mijlocul sensului giratoriu există o piatră – monument dedicată acestui important eveniment istoric.

Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” a lansat campania de atragere a fondurilor – „Omul sfințește locul”, prin care vor fi reabilitate mai multe monumente istorice importante din Republica Moldova. Cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la Mica Unire realizată prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, primul obiectiv al campaniei va fi Piața Unirii Principatelor din Chișinău (intersecția străzilor Ion Creangă și Alba-Iulia, sectorul Buiucani).

„Din păcate, acest loc, cu o semnificație simbolică deosebită, este neglijat de autorități, amenajarea din jurul monumentului fiind lipsită de conținut și expresie. În zonă lipsesc plăcuțe care să informeze despre valoarea sau existența monumentului din intersecție”, spun Tinerii Moldovei.

 

PC: Tinerii Moldovei
PC: Tinerii Moldovei

Tinerii Moldovei au schițat un proiect urbanistic care presupune instalarea unor indicatori de informare în zonă, amenajarea sugestivă a întregului giratoriu și dezvelirea, într-un final, a unui bust dedicat lui Alexandru Ioan Cuza. „Pentru a realiza proiectul și toate aceste lucruri e nevoie de bani. Vom colecta banii online prin platforma Patreon, de asemenea, donațiile pot fi făcute prin PayPal (olywebart@gmail.com ), la contul nostru bancar (MOLDMD2X334 IBAN: MD22ML000000002258A34381 Banca Beneficiară: BC „Moldinconbank”S.A. AO TINERII MOLDOVEI,) sau direct la sediul nostru de pe str. Puşkin, 22, Casa Presei, Of. 334, Chişinău.

Îndată ce se va obține avizul pozitiv al autorităților, vor apărea mai multe detalii despre proiectul în sine, cum va arăta locul și suma exactă necesară pentru a-l realiza.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine