Aglomerație în Chișinău: se anunță, din nou, două proteste – pro și anti guvernare

politie11
Foto:Dinu Bubulici

În luna ianuarie protestele se întețesc, atât cele împotriva noului Guvern, cât și cele care l-ar susține.

Protestul nr.1

 

PC: API

Andrei Năstase, Renato Usatîi și Igor Dodon au anunțat desfășurarea un miting în Piața Marii Adunări Naționale. Manifestanții vor protesta împotriva Guvernului Filip, votat și învestit în grabă și pe furiș.

Primul protest este un protest al poporului, iar persoanele care vin nu neapărat susțin ideile enunțate de cei trei lideri.

Protest nr. 2: UPDATE ora 10:00, 24 ianuarie 2016, Mitingul se amână

 

Asociația Obștească GARLEM, condusă de fostul președinte al Partidului Popular, Ian Lisnevchi, a anunțat un alt miting de susținere al Guvernului la Complexul Memorial Eternitate.

Se zvonește că al doilea protest mai mult ar aduce persoane care nu neapărat susțin ideile enunțate de către liderii lor.

Mai mulți lideri politici, cât și din societatea civilă, au venit cu un apel în care se spune că, chiar dacă cineva iese la protest, atunci să o facă în mod pașnic.

În timpul întrunirilor, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseele de deplasare şi redirecționată pe străzile adiacente acestora.

La fel, șoferii sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în zonele mai sus menţionate şi să respecte cu stricteţe indicaţiile inspectorilor de patrulare, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere, transmite Ministerul de Interne.

Menţionăm, participanţii la protest sunt obligaţi:

#. Să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;

#. Să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

#. Să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;

#. În timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Astfel, participanții își pot parca unitățile de transport la: Parcarea de la Circ; strada Pan Halippa; parcul industrial „TRACOM”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine